Whisky

The Yamazaki Sherry Cask 2016

70cl

42.238,36kr (Ungefär)

Teknisk arket

Årgång: 2016 Andra årgångar
2013, 2012 och N/A
Kategori:Whisky (Spritdrycker)
Producent: Suntory
Volym : 70cl
Volym Av Alkohol : 48
Dess Suntory som producerar The Yamazaki Sherry Cask 2016 , en whisky med en alkoholhalt på 48%.

Elaboration of The Yamazaki Sherry Cask 2016

The Yamazaki Sherry Cask 2016

SMAKANMÄRKNINGAR:

  • Färg: mörkbrun.
  • Lukt: Tät näsan, fruktig med inslag av sherry, torkade frukter som russin, plommon, datum och tomater, med inslag av mandel, kryddnejlika och bitter choklad.
  • Smak: bra kropp. Något oljiga, starka toner av choklad och hasselnötter samt söta och kryddiga inslag. En mycket komplex och djup, sherry, söt och syrlig och torr med noter, inslag av kanel och kryddnejlikor, toner av kaffe, apelsinskal och en antydan av ingefära whisky.

PRODUCENT: The Yamazaki.LAND: Japan.

UTARBETNINGSDETALJER: användning av stövlar jerezanas har varit en konstant i Suntory eftersom 1924, Shinjiro Torii bestämde sig för att dra nytta av som framhävde fat från Jerez för att producera sin berömda sött vin Akadama, lagra och åldrande dem deras första whisky.

ALKOHOLHALT: 48%

se mer

The Producer

Suntory

Suntory

Suntory är en japansk bryggeri och destilleri. Grundades 1899 Suntory började som en butik som säljer importerade viner. 1924 Japans första destilleri -Destilería Yamazaki- börjar producera maltwhisky. Fem år senare, först såldes i Japan Suntory Whisky Whisky Shirofuda (White Label) är den första japanska whisky inhemska produktionen. År 1963 bytte företaget namn till Suntory.

More about the Producer

Reviews of The Yamazaki Sherry Cask 2016

This product has no comments yet. Bli först med att sätta betyg på den.

Andra produkter från samma destilleri