Skottland

Johnnie Walker Green Label 15 Years

70cl Volume

This product is not available in Sverige.
Take a look at the options we can offer you.

Teknisk arket

Kategori:Whisky (Spritdrycker)
Producent: John Walker & Sons
Volym : 70cl Andra volymer
200ml, 1L och 75cl
Volym Av Alkohol : 43
Land: Skottland
Typ Av Whisky: Blended Malt
Ingen annan än John Walker & Sons producerar Johnnie Walker Green Label 15 Years (392,15kr), en Blended Malt med ursprung i Skottland med 43% av alkohol. På Drinks&Co, utvärderade användarna Johnnie Walker Green Label 15 Years och den fick en genomsnittlig 4,2 poäng utav 5.

Beskrivning av Johnnie Walker Green Label 15 Years

Johnnie Walker Green Label 15 Years

SMAKANMÄRKNINGAR:

 • Färg: Golden bärnsten.
 • Lukt: Stark och välbalanserad. Efter ek och cederträ, klippa gräs och färsk frukt och peppar, vanilj och sandelträ.
 • Smak: kryddig och söt med en liten vanilj, sandelträ och havssalt. typisk fet och distinkt rökig smak. Finishen är djup och långvarig.

PRODUCENT: Varumärket drycker gruppen Johnnie Walker Scotch Diageo är den bäst säljande skotsk whisky bästa i världen; produktionen går tillbaka till 1865:e Under 2012 den populära Johnnie Walker Green Label 15 Years har återkallats, men den nya produkter igen sedan 2016 på grund av de många kundförfrågningar. Det är en unik blandning av Johnnie Walker, som är gjord uteslutande av malt. Skottland producerar en stor variation i deras nationaldryck, den djärva kraft den skotska västkusten och öarna till den mjuka delikatess i öst.

LAND: Skottland.

UPPGIFTER i beredningen: Produktionen av skotsk whisky är en gammal konst som har utvecklats över tiden och raffinerad. Denna unika Scotch är gjord av ett perfekt matchad blandning Speyside, Highland, lågland och Island malt. Efter det mältade spannmål, torkas och blandas med vatten för att minska alkoholhalten, jäsning av musten äger rum. Sedan en dubbel destillation genomföras för att minska vatteninnehållet och öka alkoholkoncentration och smak. Efter blandning av de fyra malt Johnnie Walker Green Label 15 Years åldern minst 15 år i amerikanska ekfat och Europa.

ALKOHOL 43%

se mer

How to serve

Förbrukningstemperatur

18-22

The Producer

John Walker & Sons

John Walker & Sons

Nästan två århundraden av framsteg och glädje plus en whisky av högsta kvalitet återfinns i skapandet av världens 5 mest berömda blandningar starka Johnnie Walker-blandningar. Utforska de stora smakerna hos världens största skotska hus.

More about the Winery

Awards

2017: Double Gold Medal (Best Blended Scotch) - San Francisco World Competition2016: Best Blended Scotch Whisky (All Categories - 96.8) - The International Whisky Competition

Reviews of Johnnie Walker Green Label 15 Years

4.2

21 customer reviews
 • 5
  3
 • 4
  18
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Your rating for Johnnie Walker Green Label 15 Years:Betyg Johnnie Walker Green Label 15 Years:

4.5/5

Malta utmärkt för det priset.
4,5 / 5
Se mer,

Johnnie Walker Green Label 15 Years

4.5 /5

passar mig
Se mer
,

Johnnie Walker Green Label

4 /5

- Tillbaka på allmän begäran!
- De enskilda malt egenskaperna hos de mogna maltwhisky i JOHNNIE WALKER Green Label är perfekt balanserad, vilket intensiva aromer av skarpa klippt gräs och färsk frukt med trä rök, peppar, djup vanilj och sandelträ och ett djup av karaktär som bara isnt möjligt från en maltwhisky ensam. Jim Beveridge, JOHNNIE WALKER master Blender.
- Den unika smakprofil av Johnnie Walker Green Label är ett resultat av en noggrann avvägning av fyra viktiga signatur stilar, företrädd av Talisker, Linkwood, Cragganmore och Caol Ila.
- Talisker från Isle of Skye, med dess trä rök, peppar, ek och rika frukter, ger blandningen styrka och djup karaktär.
- Linkwood, en distinkt Speyside malt, tillägger finess med sitt ljus trädgård frukter och blommor och cederträ anteckningar.
- Cragganmore, en söt och doftande Speyside malt, ger blandningen en exceptionell maltig hjärta och inslag av söt trä rök och sandelträ.

Caol Ila, Isle of Islays hålls bästa hemlighet, är en mycket speciell malt som bringar en del av havs gåta genom sina meddelanden av rik frukt, torkning havssalt och torv rök, varje tillsats till den naturliga intensiteten av Johnnie Walker Green Label.
Se mer
,

Johnnie Walker Green Label 15 Year old

5 /5

snabb leverans
Se mer
,

Johnnie Walker Green Label

Se mer