Kanada

Crown Royal Deluxe 1L

1L

This product is not available in Sverige.
Take a look at the options we can offer you.

Teknisk arket

Kategori:Whisky (Spritdrycker)
Producent: The Crown Royal Company
Volym : 100cl Andra volymer
Volym Av Alkohol : 40
Land: Kanada
Typ Av Whisky: Blended
Blended, Crown Royal Deluxe 1L (224,83kr), är producerad av The Crown Royal Company med ursprung i Kanada med 40% av alkohol. Drinks&Co gruppen ger Crown Royal Deluxe 1L 4,6 av 5 poäng.

Beskrivning av Crown Royal Deluxe 1L

Crown Royal Deluxe 1L

SMAKANMÄRKNINGAR:

 • Färg: Amber med gyllene höjdpunkter.
 • Lukt: Näsan är känslig med inslag av karamell och en antydan av citronskal.
 • Smak: mjuk och krämig i gommen med inslag av ek och vanilj. Slutet är långlivade och långvarig, smidig och komplex smak.

PRODUCENT: Denna whisky skapades som en hyllning till kung George VI i samband med sitt besök i Kanada 1939. Fram till 1964 försäljningen var reserverad för medlemmar av den brittiska kronan. Ligger på stranden av sjön Winnipeg, Royal Crown destilleri ägs av Diageo, som ligger i Gimli, Manitoba, och täcker en yta på cirka 150 hektar. Företaget uppmärksam på miljöfrågor, under det senaste decenniet har minskat med mer än 99% kol.

LAND Toronto - Kanada.

Särskilda produktion: Eftersom 1939 produktionen av denna whiskey är alltid densamma, med hjälp av femtio olika typer av whisky. Ett team av 76 personer varje dag tillägnad destillation och blandningssteg efter varje 24 timmar 24. Efter det åldrande whisky fat ny eller åter ek. Ca 80% av vetet som används (råg, majs och korn) är från Manitoba och omgivande landskap.

ALKOHOLHALT: 40%

se mer

The Producer

The Crown Royal Company

The Crown Royal Company

Den första Seagram destilleri grundades 1857 i Waterloo, Ontario, där det kom från dess grundare, Joseph E. Seagram. Företaget förvärvades senare av Samuel Bronfman, som grundade Distillers Corporation Limited och hålla Seagram till sent 1920 . Distillers Corporation år 1928 förvärvades av Joseph E. Seagram & Sons men underhålls av Bronfman. Med döden av Samuel Bronfman 1971 blir Edgar M. Bronfman ägare av företaget. Diageo företaget distribuerar för närvarande sina produkter. När 1939 King George VI och hans hustru drottning Elizabeth, besökte Kanada Seagram destilleri introducerade sorten Crown Royal in ära av det kungliga besöket. Det fanns bara i Kanada fram till 1964 . Whiskey Seagram Black Crown Royal görs i den kanadensiska staden Gimli, som ligger på stranden av sjön Winnipeg i Manitoba, dess blandning av lokala korn, en källa till rent vatten och ett klimat som stödjer destillation bidrar till jämnhet och kvaliteten på detta utmärkta whisky.

More about the Producer

Reviews of Crown Royal Deluxe 1L

4.6

61 customer reviews
 • 5
  40
 • 4
  20
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  1
Your rating for Crown Royal Deluxe 1L:Betyg Crown Royal Deluxe 1L:

5/5

Detta har blivit min favorit whiskey, väl värt pengarna.
Se mer,

Crown Royal Deluxe 1L

5 /5

bra pris för en utmärkt whisky
Se mer
,

5 /5

mycket bra
Se mer
,

Crown Royal 1L

5 /5

--- kommer som en gåva att alltid super
Se mer
,

Crown Royal 1L

Andra produkter från samma destilleri