Röd vintyp

Se alla produkter i Röd vintyp

Rött vin är det mest universella typ av vin, vin per excellence, den mest konsumerade och förmodligen den första vin som produceras i historien Rött vin och röda druvor är vanligtvis förknippas med:. Röda viner tar färgen på juice av druva, som samt skinnen som är urlakade en tid att förvärva deras egenskaper: färg, arom, kropp och tanniner.

För att producera rött vin, några av de mest använda druvorna Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Syrah, Grenache, Tempranillo, Malbec, Tannat och Carmenere.

Röda viner kan butelj eller bearbetas efter åldring i rostfria tankar eller behållare av trä, tunnor och fat. Tunnan är den vanligaste lagringsmetod och de kan vara fransk ek, amerikanska och ryska.

Rött vin framställs i hela världen, även om de större producerande områdena är Bordeaux, Bourgogne, Napa Valley, Toscana, Rioja (Spanien och Argentina) och Mendoza.

Vissa länder klassificera rödvin enligt åldrande, och talar om unga, Crianza, reserv, stora reserver, blandningar, Garrafeira ... liksom tillverkningsår cuvéen och vintage röda viner.

Köp Röd vintyp på nätet.

se mer

Drinks&Co rekommenderar

Röd vintyp: Bästsäljare

visa alla

Röd Vintyp: Robert Parker betyg

visa alla

New on Drinks&Co

visa alla