Mousserande vin vintyp

Se alla produkter i Mousserande vin vintyp

Mousserande vin är namnet på det vin som framställts med 2 jäsningar, vanligtvis en normal en som någon annan typ av vin och en andra jäsning på flaska provocerande som bubblor kvar i flaskan med eller utan tillsats av socker.

Mousserande vin som produceras av denna metod kallas Champenoise, även om det finns andra alternativa metoder såsom att fylla den andra jäsningen i tanken eller sätt bubblor av koldioxid.

Mousserande vin är ett namn som innehåller Champagne, Cava och andra mousserande som spumante, prosecco, ... Den grundläggande skillnaden mellan dem är behandlingsområdet, liksom champagne som bara kan utvecklas i regionen med samma namn, i Frankrike, och Cava källare endast stödberättigande under namnet spanska ursprung med samma namn. Den prosecco är typiskt i Italien.

Mousserande viner klassificeras på två sätt: den åldrande tiden, Reserve, Grand Reserve, liksom sweetess, Semi Dry, Torr, Brut, Brut Nature. I detta fall är halvtorrt mousserande vin är den sötaste, Brut Nature den mindre söt, vanligtvis med restsocker och utan att lägga till fler.

Ett mousserande vinkan göras med viner från olika årgångar, till före den andra jäsningen, för att få gnistrande rosé, eller vissa smaker. Om vinerna är gjorda av ett enda årgång heter Cuvée. Det blir oftast en bra mousserande kvalitetsvin.

Köp Mousserande vin vintyp på nätet.

se mer

Drinks&Co rekommenderar

Mousserande vin vintyp: Bästsäljare

visa alla

Mousserande Vin Vintyp: Magnum

visa alla

Mousserande Vin Vintyp: Robert Parker betyg

visa alla