Generös vintyp

Se alla produkter i Generös vintyp

Starkvin, även känd starkvin, sprit sprit eller vin vin, är namnet på det vin som är gjord för att innehålla en högre alkoholhalt än normalt. En generös vin har normalt mellan 15 och 23 °, medan mousserande viner (rött, vitt och rosa) inte överstiger 14.5º alkohol.

Ursprunget till starkvin är 100 år kriget mellan Frankrike och England på. Under kriget britt inte kunde köpa vin i Normandie eller i Bordeaux, som hittills, och var tvungen att fylla på fjärran stränder, Porto och Cádiz. För vinet kom i gott skick till sin destination, har de lagt till en mängd alkohol vin eller lite konjak (de är på väg), vilket ger upphov till starkviner.

Det finns 2 sätt att förbereda klassiska starkviner:

  • Lägga vinalkohol vin (must eller vin alkohol som framställs vin att inte förlora sin status som vin).

  • Med hjälp av russin, eller botrytis eller soligt, med en högre koncentration av socker för att producera mer alkohol i alkoholjäsning.

De mest kända starkvinär de av Sherry, Montilla-Moriles, och vissa viner som är bäst klassificeras som godis, den typ av vin Port, Sauternes, Tokaj och Ice Wines.

När det gäller äktenskap, torra generösa viner passar bra ihop med aptitretare och korv. Istället är ett sött starkvin perfekt att dricka med efterrätter, choklad, med gåslever och lagrad ost.

Köp Generös vintyp på nätet.

se mer

Drinks&Co rekommenderar

Generös vintyp: Bästsäljare

visa alla

Generös Vintyp: Robert Parker betyg

visa alla