Frankrike

Lillet Blanc 75cl

75cl Volume

This product is not available in Sverige.
Take a look at the options we can offer you.

You will like to know that…

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin vit
Kategori:vermouth (Spritdrycker)
Producent: Lillet
Volym : 75cl Andra volymer
70cl och 375ml
Vindruvor : Muscadelle, Sémillon, Sauvignon Blanc
Volym Av Alkohol : 17
Land: Frankrike
Typ Vermouth: Vit
Allergener: Innehåller Sulfiter

Description of Lillet Blanc 75cl

Lillet Blanc 75cl (Muscadelle, Sémillon och Sauvignon Blanc)

TASTNING NOTER av Lillet Blanc 75cl :

 • Visa: en gyllen gul färg.
 • Näsa: blommor.
 • Mouth: Aromer av kanderade apelsiner, honung, tallharts och exotiska frukter. Full och köttig på gommen. Långvarig smak.

PRODUKTÖR: Lillet

LAND: Frankrike

PRODUKTION Detaljer: Lillet Blanc 75cl är en aperitifdryck som tillverkas av rigoröst valda viner (Sémillon och Sauvignon) och naturliga fruktlikor, erhållna genom att macerera söta och bittera apelsiner i alkohol i flera månader. Med en traditionell process mognar den i ekar i 8 till 12 månader

ALCOHOL: 17% vol

se mer

Awards

2009: Silver Medal San Fransisco Spirit Competition2002: Gold Medal Concours Mondial de Bruxelles1995: Gold Medal The International Wine Competition2011: 93 points - Excellent, Highly Recommended Ultimate Beverage Challenge

Reviews of Lillet Blanc 75cl

4

19 customer reviews
 • 5
  2
 • 4
  16
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
Your rating for Lillet Blanc 75cl:Betyg Lillet Blanc 75cl:

3/5

Köpt till jul
Se mer,

Lillet Blanc 75cl

4 /5

- En bra köp: Lillet (uttalas lee-lay) är en fransk Aperitif tillverkad av en blandning av vin, likör, frukt och örter. Den har sitt ursprung i den franska byn Podensac och har gjorts sedan slutet av 1800-talet. Lillet Blanc är tillverkad av vitt vin och är torrare än Lillet Rouge, dess röda vin motsvarighet. Båda är klassiskt serveras över is med en orange twist.
- Lillet är en blandning av rigoröst utvalda viner och frukt likörer, åldrades i ek kar för cirka 12 månader, under vilka det ges samma omsorg som Grands Crus (stora viner) i Bordeaux.
- Lillet Blanc har en gyllene färg med kanderad apelsin, honung, tallkåda, lime och färsk mynta aromer. Full och rik på smak med en härlig, lång eftersmak. Alltid tjäna väl kyld i ett Bordeaux vinglas. . . zest med en apelsinskiva eller lime. Perfekt med snacks och desserter!
- Lillet blanc är den viktigaste ingrediensen i James Bonds Martini derivatet, Vesper, en drink som skapats av hänsyn till den vackra dubbelagent i Ian Flemings Casino Royale och hänseende enligt som Kina Lillet.
Se mer
,

5 /5

Med införts för att Lillet med en bar anbud i Bordeaux var vi blåsa bort av frisk citrussmak och uppfriskande och upplyftande dryck. Vi senare fortsatte med att uppleva den underbara smak om detta och "röda" variant många vackra platser runt Bordeaux. Förtjust minnen och en underbar dryck som vi nu dela med vänner och familj.
Se mer
,

4.5 /5

Vår favorit aperitif!
Se mer
,

Lillet (Aperitif) Blanc 75cl

Se mer