Castello di Ama Haiku 2017

75cl Volume

This product is not available in Sverige.
Take a look at the options we can offer you.

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin röd
Årgång: 2017 Andra årgångar
Beteckning:Toscana (Italien)
Källare: Castello di Ama
Volym : 75cl
Vindruvor : Sangiovese (50%), Cabernet Franc (25%), Merlot (25%)
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 13
Castello di Ama producerar den här Castello di Ama Haiku 2017 (472,65kr), en röd vin från regionen Toscana baserad på de bästa merlot, cabernet franc och sangiovese från 2017 och har en alkoholstyrka på 13%.

Description of Castello di Ama Haiku 2017

Castello di Ama Haiku 2017 (Sangiovese, Cabernet Franc och Merlot)

Producent: Castello di Ama

OD: Toscana

Vindruvor: Sangiovese, Cabernet Franc och Merlot

se mer

The Winery

Castello di Ama

Castello di Ama

Ama tar sitt namn från en liten by som ligger på kullarna nästan 500 meter över havet. Fem århundraden sedan blomstrade runt jordbruket och vinproduktionen tog hand om av en grupp familjer av tiden. "Från Radda åkte vi till Amma tre miles bort på en kulle; Det finns de Pianigiani, Ricucci och Montigiani hus som är starkast i Chianti-området och lever verkligen av människor som är rik på landsbygden, de spenderar all sin tid i odlingar och vingårdar och tar hand om sig själva för deras effekter. Runt Castello di Ama finns de vackraste bergen och dalarna i hela Chianti, odlade med underbara jordar med korn, olivträd och vackra vingårdar ", skrev på höfthundratalet storhertigen Peter Leopold i Habsburg Lorraine i sin rapport på Toscanas regering.

More about the Winery

Reviews of Castello di Ama Haiku 2017

This product has no comments yet. Bli först med att sätta betyg på den.

Reviews of other vintages of Castello di Ama Haiku 201720152014

4/5

Haiku Toscana Rosso di Castello di Ama grundades i Montebuoni vingård, som ligger på kullarna mellan Gaiole och Radda i Chianti, i hjärtat av Chianti Classico. Det produceras med Sangiovese, Merlot och Cabernet Franc, skördas helt för hand. Efter en mjuk pressning, är druvorna fermenteras i tankar av rostfritt stål vid kontrollerad temperatur av 30-32 ° C under 25 dagar. Då vinet lagras i tunnor i 12 månader innan de buteljeras. Haiku kännetecknas av en intensiv rubinröd färg. Näsan inleds med en intensiv bukett, med inslag av bär, berikade med trevliga kryddiga toner. Smaken är frisk och elegant, med en komplex kropp, harmonisk och behagligt långlivade. Perfekt att följa grillat rött kött och svamp rätter, är det idealiskt i kombination med pastarätter med köttfärssås och ost.
Se mer
VINO75

4/5

Vid det här laget vet alla att Motörhead gå sin egen väg och göra saker på sitt eget sätt. För att fira 40 år av trumhinnan krossning är Motörhead Whiskey nu släppt i samarbete med dryck partner Brands för fans och prisbelönta svenska destilleri Mackmyra.
Se mer
Grand Cru Wijnen