Castellare di Castellina Spartito 2018

75cl

This product is not available in Sverige.
Take a look at the options we can offer you.

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin vit
Årgång: 2018 Andra årgångar
2017 och 2016
Beteckning:Toscana (Italien)
Källare: Castellare di Castellina
Volym : 75cl
Vindruvor : Sauvignon Blanc
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 13
Castellare di Castellina Spartito 2018 (158,13kr): en vit vin från Toscana producerad av Castellare di Castellina som är baserad på 2018 sauvignon blanc och kommer med ett alkoholinnehåll på 13%. På Drinks&Co, den här vit vin har den genomsnittliga poängen 3,5 5 poäng.

Beskrivning av Castellare di Castellina Spartito 2018

Castellare di Castellina Spartito 2018 (Sauvignon Blanc)

Producent: Castellare di Castellina

OD: Toscana

Vindruvor: Sauvignon Blanc

se mer

The Winery

Castellare di Castellina

Ett historiskt företag av Chianti Classico, Castellare di Castellina föddes i dagens form 1968 tack vare sammanslagningen av fem olika gårdar. En magisk plats där vinodlingar - totalt trettiotre hektar totalt - är helt integrerade i miljön, inklusive skogar och andra grödor. Ett område där utmärkt exponering, god dränering av vatten, blandade jordar av kalkhaltig marl, galestro och lera lera, har alltid givit välstrukturerade viner, intensiva och lämpliga för lång åldring i flaskan. Vinodlingen har varit fastighet för entreprenören Paolo Panerai sedan slutet av 70-talet, som omedelbart började en lång forskningsprocess som syftar till att förbättra alla sina etiketter. En noggrann folkräkning av vinstockarna, som genomförs strax efter köpet, har till exempel tillåtit att välja den bästa sangiovesiska arten för "Sodi di San Niccolò", bolagets symboliska vin. Inte bara det: En experimentell tomt som planterats i fastigheten i samarbete med universiteten i Milano och Florens och med institutet för San Michele all'Adige, möjliggör kontinuerlig forskning om de bästa klonerna samt produktion av steklingar som valts för förnyelse av vingårdarna.På en höjd av ca 370 meter över havet har vinstockar en ålder mellan fem och trettio år och kommer att producera kvalitativt utmärkta druvor. I källaren bearbetas kluster av Sangiovese och Malvasia Nera, och därefter även av Merlot, Chardonnay och Sauvignon Blanc, som syftar till ett enda huvudmål: att förstärka och förstärka alla egendomar som tillhör sorten och härröra från terroiren. Med etiketterna där varje år en annan fågel sticker ut, utvalda bland de som hotas för att understryka vården och respekten som företaget har för miljön, är de som leder tillbaka till namnet Castellare di Castellina alla viner i år som tillhör den bästa toskanska traditionen av Chianti Classico. Flaskor, de som kommer från källaren Castellina in Chianti, döttrar av en djup kärlek till sitt land och sina vingårdar, och resultatet av en lika djup respekt för områdets äldsta traditioner.

More about the Winery

Reviews of Castellare di Castellina Spartito 2018

3.5

1 customer reviews
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Your rating for Castellare di Castellina Spartito 2018:Betyg Castellare di Castellina Spartito 2018:

3.5 /5

Se mer
,

Castellare di Castellina Spartito 2018 är fantastisk

Reviews of other vintages of Castellare di Castellina Spartito 201820172016

4/5

Jag gav den till min chef.
Castellare di Castellina Spartito har en klar gyllengul färg. Fruktiga aromer av citron och äpple. Strukturen för denna Castellare di Castellina var fet.
Det gick bra med ris.
Se mer

4/5

Jag har delat denna med min chef mer än en gång.
Castellare di Castellina Spartito har en intensiv gul färg. Detta 2016 luktade banan. Köttig och chokladpunktcoulant.
Vi tog det först med tapas och sedan med restan av måltiden.
Se mer