Castellare di Castellina Canonico 2018

75cl

Castellare di Castellina Canonico 2018

182,39kr
182,39kr
Shop: Xtrawine SE (Italien) Estimated delivery: 4 - 7 dagar
Shipping costs: 214,13kr

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin vit
Årgång: 2018 Andra årgångar
2017 och 2016
Beteckning:Toscana (Italien)
Källare: Castellare di Castellina
Volym : 75cl
Vindruvor : Chardonnay (100%)
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 13
Castellare di Castellina producerar den här Castellare di Castellina Canonico 2018 (182,39kr), en vit vin från regionen Toscana vinifierad med chardonnay från 2018 och har en alkoholstyrka på 13%.

Beskrivning av Castellare di Castellina Canonico 2018

Castellare di Castellina Canonico 2018 (Chardonnay)

SMAKANMÄRKNINGAR:

  • Utseende: Guldgul med halmfärgade reflexer.
  • Näsa: Cutters fikon, päron, rostade mandlar med hö och vit persika anteckningar.
  • Mun: Smaken är fräsch, med en initial del av grönt äpple med en antydan till apelsinskal.

URSPRUNGSBETECKNING: Italien.

VINTILLVERKARE: Castel Di Castellina.

DRUVOR: 100% Chardonnay.

ÅLDRANDE: 10 månader i Allier och Limousin ekfat, 4 månader i flaskan.

UTARBETANDE: Hand plockar, med noggrant urval av druvor genom processer av alkoholjäsning in, malolaktisk jäsning delvis realiserade.

ATT KOMBINERA MED VINET: Går väl med havsfisk och skaldjur i ugnen. Också rekommenderas med vitt kött och ost örtartade kallt.

SERVERINGSTEMPERATUR: 12-14 ° C

ALKOHOL: 13%

se mer

The Winery

Castellare di Castellina

Ett historiskt företag av Chianti Classico, Castellare di Castellina föddes i dagens form 1968 tack vare sammanslagningen av fem olika gårdar. En magisk plats där vinodlingar - totalt trettiotre hektar totalt - är helt integrerade i miljön, inklusive skogar och andra grödor. Ett område där utmärkt exponering, god dränering av vatten, blandade jordar av kalkhaltig marl, galestro och lera lera, har alltid givit välstrukturerade viner, intensiva och lämpliga för lång åldring i flaskan. Vinodlingen har varit fastighet för entreprenören Paolo Panerai sedan slutet av 70-talet, som omedelbart började en lång forskningsprocess som syftar till att förbättra alla sina etiketter. En noggrann folkräkning av vinstockarna, som genomförs strax efter köpet, har till exempel tillåtit att välja den bästa sangiovesiska arten för "Sodi di San Niccolò", bolagets symboliska vin. Inte bara det: En experimentell tomt som planterats i fastigheten i samarbete med universiteten i Milano och Florens och med institutet för San Michele all'Adige, möjliggör kontinuerlig forskning om de bästa klonerna samt produktion av steklingar som valts för förnyelse av vingårdarna.På en höjd av ca 370 meter över havet har vinstockar en ålder mellan fem och trettio år och kommer att producera kvalitativt utmärkta druvor. I källaren bearbetas kluster av Sangiovese och Malvasia Nera, och därefter även av Merlot, Chardonnay och Sauvignon Blanc, som syftar till ett enda huvudmål: att förstärka och förstärka alla egendomar som tillhör sorten och härröra från terroiren. Med etiketterna där varje år en annan fågel sticker ut, utvalda bland de som hotas för att understryka vården och respekten som företaget har för miljön, är de som leder tillbaka till namnet Castellare di Castellina alla viner i år som tillhör den bästa toskanska traditionen av Chianti Classico. Flaskor, de som kommer från källaren Castellina in Chianti, döttrar av en djup kärlek till sitt land och sina vingårdar, och resultatet av en lika djup respekt för områdets äldsta traditioner.

More about the Winery

Reviews of Castellare di Castellina Canonico 2018

This product has no comments yet. Bli först med att sätta betyg på den.

Reviews of other vintages of Castellare di Castellina Canonico 201820172016

4/5

Jag ska försöka igen under nästa provsmakning.
Jag blev förvånad över att det var en vit med så intensiv färg. Castellare di Castellina Canonico utstrålar inslag av jasmin. En brinnande smak.
Denna Castellare di Castellina Canonico behöver man inte ta med mat.
Se mer
Leif Höglund

4/5

Jag har köpt Castellare di Castellina Canonico 2016 här och jag rekommenderar det.
Jag tyckte att Castellare di Castellina Canonico hade en mycket klar färg. Framförallt påminde Castellare di Castellina Canonico mig och vita blommor. Tungan blev som sandpapper.
Se mer
Ellen Sparv