Domaine de la Janasse

Domaine de la Janasse

Adress:
27 Chemin Du Moulin
stad:
Courthézon (Postnummer 84350)
Plats:
Auvergne-Rhône-Alpes
Land:
Frankrike
Telefon:
+33 4 90 70 86 29
Hemsida:
http://www.lajanasse.com/

År 1967 återvände Aimé Sabon från sin militära tjänst. Han tar över sin faders vingårdar (som tog sina druvor i en kooperativ vingård) och hans svärfar (som sålde vinet till handeln).
1972 byggde Aimé sin egen källare. Således föddes Domaine de la Janasse, från namnet på familjen gården som ligger i Courthézon, på en plats som heter "La Janasse". Aimé är ambitiös. Medveten om att ha en fantastisk terroir fortsätter han att expandera området genom att förvärva nya tomter. Från 15 hektar går La Janasse nu 90 hektar.

På grund av sin exploderade struktur (mer än sextio paket) sträcker La Janasse gården över en mosaik av terroirer (se illustration). Noggrann studie och forskning på mark, exponering och mikroklimat har gjort det möjligt att ideellt organisera vingården. Vita druvor och syrah planteras företrädesvis på sandkalkstensjord och utsätts för nordost för att bevara färskhet, surhet och finess.Mourvèdres planterade på lera-kalksten jordar täckta med rullade stenar får en mycket god mognadstid.

Denna dispersion av terroirerna ger en stor komplexitet i församlingarna. Det legitimerar också de särskilda vinerna som är Chaupin, Garrigues, Terre d'Argile och Terre de Bussières. Till exempel producerar vi på Chaupin och Les Garrigues late terroirs, 100% Grenache cuvées, den huvudsakliga druvan i södra Côtes du Rhône. För oss når Grenache bara sin fulla balans på kalla markar. På varmare jordar måste dess generositet tempereras av Mourvèdre och Syrah.

Bästsäljare - Köp rekommenderat Producera av Domaine de la Janasse vin