Terre Siciliane

Orestiadi Molino a Vento Nero d'Avola 2018

75cl

This product is not available in Sverige.
Take a look at the options we can offer you.

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin röd
Årgång: 2018 Andra årgångar
2019 och 2015
Beteckning:Terre Siciliane (Sicilien, Italien)
Källare: Tenute Orestiadi
Volym : 75cl
Vindruvor : Nero D'Avola
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 14
Tenute Orestiadi producerar den här Orestiadi Molino a Vento Nero d'Avola 2018 (80,50kr), en röd vin från Terre Siciliane med de bästa nero d'avola druvor från 2018 årgången och uppvisar en alkoholstyrka på 14%. Drinks&Cos användare recenserade den här röd vin med 4 av 5 poäng.

Beskrivning av Orestiadi Molino a Vento Nero d'Avola 2018

Orestiadi Molino a Vento Nero d'Avola 2018 (Nero D'Avola)

SMAKANMÄRKNINGAR:

  • Utseende: intensiv röd, lila reflektioner.
  • Näsa: en stor och elegant doft, mineral- och bär anteckningar integreras med fina inslag av körsbär.
  • Mun: en söt attack, med mjuka tanniner och välbalanserad. Fruktig smak, balanserad, lång och ihållande.

URSPRUNGSBETECKNING: Sicilien.

DRUVOR: Nero d'Avola.

ÅLDRANDE: Efter maceration är vinet placeras i franska ekfat där malolaktisk jäsning och varar ungefär 6-8 månader.

UTARBETANDE: druvor som skördats för hand i små lådor under de första tio dagarna i september. Druvorna är de-skaft och transporteras till vingården med känsliga system för att bättre bevara integriteten i huden. Fermenteringen utförs vid en reglerad temperatur av 24 till 26 ° C och kännetecknas av återmontering och amalgamer.

ATT KOMBINERA MED VINET: rött kött och ost.

SERVERINGSTEMPERATUR: 14-16 ° C

ALKOHOL: 13,5%

se mer

Reviews of Orestiadi Molino a Vento Nero d'Avola 2018

4

2 customer reviews
  • 5
    0
  • 4
    2
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Your rating for Orestiadi Molino a Vento Nero d'Avola 2018:Betyg Orestiadi Molino a Vento Nero d'Avola 2018:

4 /5

Molino en Vento nero d'avola Orestiadi är ett vin som produceras med sicilianska infödda Nero d'Avola druvor som odlas på Gibellina kullarna. Jordarna där det finns vingårdar i nero d'avola är fertila och har lera-kalksten sammansättning som tillåter växter att syntetisera god polyfenolmaterialet, både i fråga om de färgämnen ämnen som strukturella föreningar, såsom tanniner. Nero d'Avola skördas runt början av september och förde till vingård för att pressa, tar alkoholjäsning rum i behållare av rostfritt stål under ca 12-15 dagar vid en temperatur mellan 26 och 30 & deg C. Under maceration, är många pump-over och delastage upprepas för att extrahera färg och dofter från skalen. Efter jäsning Molino a Vento nero d'avola Orestiadi placeras i åldring under 3-4 månader på franska ekfat innan blandning och buteljering.
Se mer
,

4 /5

Pleasant aromer av röda körsbär och hallon leda detta vin, och speglas perfekt i gommen, tillsammans med en mineral syra Subtila tanniner runt detta ut och ta vinet genom en fruktig slut
Se mer
,
Reviews of other vintages of Orestiadi Molino a Vento Nero d'Avola 20182015

4/5

Det rekommenderades av en vän.
Röd färgad brun. God lukt av cederträ. En mycket balanserad Sicily.
Se mer