Alentejo

Esporão 4 Castas 2017

75cl Volume

168,48kr (Ungefär)

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin röd
Årgång: 2017 Andra årgångar
2016, 2015, 2014 och 2012
Beteckning:Alentejo (Portugal)
Källare: Herdade do Esporão
Volym : 75cl
Vindruvor : Aragonêz, Alicante Bouschet, Petit Verdot, Syrah
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 14
Herdade do Esporão är tillverkaren av den här Esporão 4 Castas 2017 , en röd vin från Alentejo baserad på syrah, petit verdot, alicante bouschet och aragonêz av 2017 och presenterar ett alkoholinnehåll på 14%.

Elaboration of Esporão 4 Castas 2017

Esporão 4 Castas 2017 (Aragonêz, Alicante Bouschet, Petit Verdot och Syrah)

SMAKANMÄRKNINGAR:

  • Utseende: deep granat röd färg med violetta reflexer.
  • Näsa: Intensiv doft av röda och svarta frukter med kryddiga toner, karamell, balsamvinäger och rostade trä.
  • Mun: elegant kropp, balanserad, intensiv, silkeslen, komplett med mjuka tanniner och smaker av röda frukter. lång eftersmak.

URSPRUNGSBETECKNING: Alentejo.

VINTILLVERKARE: Esporão.

DRUVOR: Alicante Bouschet, Touriga Nacional, Syrah, Alfrocheiro.

ÅLDRANDE: 6 månader i cement kar, fat av rostfritt stål och franska ekfat, följt av 6 månader i flaskan.

UTVECKLING: Druvorna skördades för hand, sedan tryckas smidigt. Efter maceration vid kalla temperaturer, var vörten separerades i satser, beroende på sort av druvor. jäsning separat från varje parti utfördes i fat av rostfritt stål och fat cement, i kontrollerad temperatur av 22 till 25C. Partierna var lagras i behållare av cement, tunnor i rostfritt stål och franska ekfat under en period av 6 månader. Därefter vinet blandades och flaska, där den åldrades under en period av 6 månader.

ATT KOMBINERA MED VINET: rött kött, stekar, korv, vilt, fågel, grädde svamp, mogna och lagrade ostar.

SERVERINGSTEMPERATUR: 16-18ºC

ALKOHOLHALT: 14%

se mer

Reviews of Esporão 4 Castas 2017

This product has no comments yet. Bli först med att sätta betyg på den.

Reviews of other vintages of Esporão 4 Castas 20172015

4/5

Det är den som vi alltid tar i restaurangen.
En intensiv rubinröd. Jag märkte en arom av björnbär. Det smakade som plommon.
Se mer
Isabelle Molander