Prosecco Di Conegliano-Valdobbiadene

Collalto Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Gaio Extra Dry Millesimato 2018

75cl Volume

112,47kr (Ungefär)

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin mousserande vin
Årgång: 2018 Andra årgångar
2019 och N/A
Beteckning:Prosecco Di Conegliano-Valdobbiadene (Veneto, Italien)
Källare: Collalto
Volym : 75cl
Vindruvor : Glera (100%)
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 12
Typ Av Mousserande: Extra Torr
Collalto skapar den här Collalto Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Gaio Extra Dry Millesimato 2018 , en mousserande vin vin från Prosecco Di Conegliano-Valdobbiadene tillverkad av glera av 2018 och visar ett alkoholinnehåll på 12%.

Elaboration of Collalto Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Gaio Extra Dry Millesimato 2018

Collalto Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Gaio Extra Dry Millesimato 2018 (Glera)

SMAKANMÄRKNINGAR:

  • Utseende: Svagt blek halmgul.
  • Näsa bred och delikat, påminner den nyligen mogen vit frukt med äpple råder och subtila blommiga toner, alla i en söt men aldrig kladdiga basis.
  • Mun: surhetsgrad, när den testades, fungerar som en klar balanse mellan effekterna av socker och den allmänna strukturen, harmonisera vindrickande och gör avgjort sval och väl kalibrerad.

URSPRUNGSBETECKNING: Italien.

VINTILLVERKARE: Collalto.DRUVOR: 100% Glera.

ÅLDRANDE: Andra jäsning med tillsats av utvalda jäster, är vinet basen bearbetas enligt Martinotti-Charmat metoden. Efter en ytterligare period av paus i jäst, efter skumning och efterföljande vinsyra stabilisering, är vinet filtreras och åldrades mer autoklavering innan den tappas på flaska.

UTARBETANDE: Den mjuka pressning speciell pneumatisk press följs av statisk avsättning av de måste och efterföljande jäsning i ståltank med kontrollerad temperatur vid en kontrollerad temperatur (19 ° C), med användning av utvalda jäster. Förädling och resten av den ädla bottensatsen stål äga rum under en period som sträcker sig från tre till sex månader, beroende på typ.

ATT KOMBINERA MED VINET: Den idealiska äktenskapet är den klassiska 'cicheti' Veneto (sorts fiskbaserade aptitretare, ägg, grönsaker), samt traditionella charkuterier av Treviso. Men för purister, föreslår vi äktenskap med souffle vegetabiliskt baserad, mousser salt, skaldjur, fisk såser ljus, färska eller mjuka ostar med lite mjölksyra rester och alla förberedelser där anteckningen sauteed och kryddat det är diskret.

SERVERINGSTEMPERATUR: 12 ° C

ALKOHOL: 11,5%

se mer

Reviews of Collalto Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Gaio Extra Dry Millesimato 2018

This product has no comments yet. Bli först med att sätta betyg på den.

Reviews of other vintages of Collalto Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Gaio Extra Dry Millesimato 20182019

4/5

Har en stark färg. Det luktade bageri.Det smakade mustigt.
Att njuta av mellan måltiderna.
Jag tog Collalto Prosecco di Conegliano Valdobbiadene Superiore Gaio Extra Dry Millesimato med min partner i helgen, en romantisk plan.
Se mer
Luna Nordin