Maremma Toscana

Fertuna Messiio Maremma Toscana 2015

75cl

This product is not available in Sverige.
Take a look at the options we can offer you.

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin röd
Årgång: 2015 Andra årgångar
Beteckning:Maremma Toscana (Toscana, Italien)
Källare: Tenuta Fertuna
Volym : 75cl
Vindruvor : Merlot
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 13.5
Fertuna Messiio Maremma Toscana 2015 (240,35kr) är en röd vin tillverkad av Tenuta Fertuna från regionen Maremma Toscana baserad på de bästa merlot från 2015 och uppvisar en alkoholstyrka på 13.5%. Drinks&Cos användare värderar den här röd vin till 4 av 5 poäng.

Beskrivning av Fertuna Messiio Maremma Toscana 2015

Fertuna Messiio Maremma Toscana 2015 (Merlot)

Producent: Tenuta Fertuna

OD: Maremma Toscana

Vindruvor: Merlot

se mer

Reviews of Fertuna Messiio Maremma Toscana 2015

4

2 customer reviews
 • 5
  0
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Your rating for Fertuna Messiio Maremma Toscana 2015:Betyg Fertuna Messiio Maremma Toscana 2015:

4 /5

Den Messiio vinet produceras i vingården "Tenuta Fertuna" som finns i den toskanska Maremma i platser Crickets i staden Gavorrano. Den har en förlängning odlad vingård av cirka 50 hektar och skruvarna njuta en speciell terroir: jorden i själva verket är av medelkonsistens lera, märgel och Alberese, vilket är ett särskilt kalksten och märgel vagga mycket lämplig sedimentärt till odling av vinstockar och den närliggande Tyrrenska tillåter också luft för att nå den marina grödor. Messiio ursprungliga namn från tradition som betyder "en som är", är vinkällare of excellence, produceras endast i de bästa åren. Göras med sol Merlot druvor från de äldsta och mest utvalda vingårdar i boet utgör det maximala uttrycket av denna blandning, allmänt erkänd som en vine från den stora rundhet och mjukhet. Det är en del av den så kallade "Super toskanska" (vin av excellence föreningar från icke inhemska druvor, såsom Merlot och Cabernet, etc.). Vinframställning och ÅLDRANDE: Partiell fermentering i fat Allier och efterföljande åldring i 12 månader i ekfat (nya och andra passagen) följt av aggregatet. Vila minst sex månader flaskan. Färg: röd intensiv granat. Smakanmärkningar: intensivt rött vin. Näsan är en explosion av frukt svarta i oändlig variation, insvept i subtila toner av vanilj. På gommen smakämneskomponenten utvecklas mot tobak och choklad, med inslag av karamell. Runda, fyllig och intensiv. Spännande!
Se mer
,

4 /5

Fertuna ligger i södra delen av Toscana Maremma. Fertuna Gården ägs av vintner Giuseppe Meregalli i Monza. Han tjänade sina pengar med den globala fördelningen av viner Sassicaia (Tenuta San Guido). Företaget är under ledning av Paolo Rivella, ättling till en annan stora familjen vinproducenter i Italien. Hans farbror är Enzio Rivella och stod vid vaggan för några stora toskanska områden Banfi och är fortfarande betraktas som en av de ledande figurerna i den italienska vinvärlden. Den Messiio är flaggskeppet i Fertuna och är en 100% Merlot sålunda verkligen en Super toskanska. Den Messiio är en djup mörk fylligt vin med massor av röd frukt och inslag av peppar, spicey och kaffe. Fint balanserad med en vacker struktur. Mycket mjuk och varm med vackra tanniner.
Se mer
,
Reviews of other vintages of Fertuna Messiio Maremma Toscana 20152013

4/5

Den Messiio Maremma Toscana föddes i vingårdarna i Fertuna egendom i området grossettana Maremma. Det produceras med Merlot, Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Syrah. Vinet är kvar att utvecklas i ungefär tolv månader på franska ekfat. Därefter lagras i flaskan under sex månader. Den Messiio Toscana har en mycket intensiv rubinröd färg med granat. Näsan vid en initial eterisk uppstår inslag av röda bär och vanilj. I munnen visar varm, kuvertering och fyllig, med bra struktur och en god balans som lämnar en elegant eftersmak. Det går bra med ost och kallskuret, utmärkt med grytor, rött kött och vilt.
Se mer

Andra produkter från samma vingård