Languedoc

Gérard Bertrand Château la Sauvageonne Grand Vin Blanc Languedoc 2018

75cl Volume

This product is not available in Sverige.
Take a look at the options we can offer you.

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin vit
Årgång: 2018 Andra årgångar
Beteckning:Languedoc (Languedoc Roussillon, Frankrike)
Källare: Gérard Bertrand
Volym : 75cl
Allergener: Innehåller Sulfiter
Gérard Bertrand Château la Sauvageonne Grand Vin Blanc Languedoc 2018 (1.767,78kr) är en vit vin tillverkad av Gérard Bertrand från Languedoc från 2018. På Drinks&Co, den här vit vin har den genomsnittliga poängen 4 5 poäng.

Beskrivning av Gérard Bertrand Château la Sauvageonne Grand Vin Blanc Languedoc 2018

Gérard Bertrand Château la Sauvageonne Grand Vin Blanc Languedoc 2018

Smakanmärkningar:

 • Utseende: fin gyllene färg.
 • Nose: mycket komplex och extremt doftande näsa, aromer av hagtorn, mandel och blommiga noter av viol och gula frukter (mango och aprikos).
 • Mun: en finkänslighet av buskvegetation, ljus accenter pepparkakor och persika, rik och strukturerad.

URSPRUNGSBETECKNING: Pays d'Oc.

VINTILLVERKARE: tomterna ligger i norra centrum av Hérault, knuten till lindring av Causse du Larzac. Denna klimatzon är föremål för stora termiska amplituder: avståndet från havet och närheten till Causse få lite fräschör under sommarnätter, vilket är fördelaktigt för en långsam och progressiv mognaden av bären.

DRUVOR: Grenache, Vermentino och Viognier.

UTARBETANDE: framställd enligt metoderna enligt biodynamisk odling.

ATT KOMBINERA MED VINET: som en aperitif, med grillad fisk och skaldjur.

SERVERINGSTEMPERATUR: 16-18 ° C

ALKOHOLHALT: 14%

se mer

Reviews of Gérard Bertrand Château la Sauvageonne Grand Vin Blanc Languedoc 2018

4

2 customer reviews
 • 5
  0
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Your rating for Gérard Bertrand Château la Sauvageonne Grand Vin Blanc Languedoc 2018:Betyg Gérard Bertrand Château la Sauvageonne Grand Vin Blanc Languedoc 2018:

4 /5

2018 - Ej avtals bild. Chateau La Sauvageonne är en legendarisk plats. Hans utställning, dess läge och dess exceptionella terroir ger den en unik karaktär. Denna Cuvée Grand Vin har sina rötter i mötet mellan en exceptionell terroir, original sorter och know-how vinmakaren. Området appellationen Terrasses du Larzac ligger norr mitt i Hérault, som stöds av Causse du Larzac reliefer. Denna klimatzon upplever stora temperaturvariationer: avståndet från havet och den närliggande Causse få lite fräschör under sommarnätter vilket är fördelaktigt för färgning av bären genom en långsam och gradvis mognad. Domaine Gerard Bertrand: 1975 i vingårdarna från Domaine Villemajou hjärtat av Corbières, Gérard Bertrand gjorde sin första skörd och upptäckte sin passion för vin. Han fulländade sin utbildning i tolv år tillsammans med sin pappa Georges Bertrand.
Mycket fäst vid värdena för prestanda och kvalitet lärt på rugby fält, fortsätter Gérard Bertrand sin strävan att avslöja de bästa jordarna i regionen och främja världen. Det är i denna anda som han tog över familjens facklan till Villemajou Domaine efter oavsiktlig faderns död 1987. Fem år senare skapade han sällskap av Gérard Bertrand viner att utveckla en rad produkter från söder Frankrike. Han kommer att lösa de kommande åren Cigalus, Château Laville Bertrou och Domaine de l'Aigle. Övertygad om att en tidig vin i harmoni med naturen är det bästa sättet att avslöja de typiska kännetecknen för en terroir och utveckla Grands Vins Gérard Bertrand har begått sedan 2002 mot biodynamiken till Cigalus. Denna kultur bidrar till att stärka balansen av vinstockar och dess omgivning. Det stärker kvaliteten tillvägagångssättet där nästan 30 år. Idag gruppen är de 300 personer som arbetar där för att avslöja de stora vinerna från denna region. En vingård vid utmärkt hälsa, en bevarad miljö och förstorade viner visar betydelsen av tillvägagångssättet. Vissa tomter har identifierats med en unik potential avslöjar den särskilda historien om platsen och ålder av exceptionell terroir. De redovisas som berömda vin i södra Frankrike. Den Hospitalitas, The Forge, Viala och kungsörn är bland de pärlor i samlingen med som emblematiska symbol: Le Clos D'Ora.
Real prestation för Gérard Bertrand, symboliserar det värdena i gruppen och passionen mellan dess olika grupper. Källaren, gamla ladugården renoverat, ligger över en förkastning i en unik terroir hårt kalksten och lera.
Se mer
,

4 /5

En delikat antydan av garrigue med lätta accenter av pepparkakor och tobak komma igenom de rika och texture gommen En rik och komplex vitt vin efterbehandling på salt anteckning
Se mer
,