Lambrusco

Otello NeroDiLambrusco Rosso

75cl Volume

GR2Gambero Rosso

This product is not available in Sverige.
Take a look at the options we can offer you.

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin röd
Andra Årgångar: Andra årgångar
Beteckning:Lambrusco (Emilia-Romagna, Italien)
Källare: Cantine Ceci
Volym : 75cl Andra volymer
Vindruvor : Lambrusco Maestri (100%), Lambrusco
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 11,5
Vin Cantine Ceci skapar den här Otello NeroDiLambrusco Rosso (97,75kr), en röd vin från Lambrusco tillverkad av lambrusco och lambrusco maestri druvor och har ett alkoholinnehåll på 11,5%. Otello NeroDiLambrusco Rosso är den perfekta röd att kombinera med iberisk skinka och gris. Enligt Drinks&Cos användare förtjänar den här röd vin 4,2 utav 5 poäng.

Beskrivning av Otello NeroDiLambrusco Rosso

Otello NeroDiLambrusco Rosso (Lambrusco Maestri och Lambrusco)

SMAKANMÄRKNINGAR:

  • Utseende: klarröd ruby ​​med violetta nyanser. kompakt och ihållande skum.
  • Näsa: Aromas bär svarta bär med en blommig touch.
  • Mun: Frisk, runt, runt, förekomsten av tanniner väl balanserad.

URSPRUNGS: Lambrusco

VINES: grundat 1938, producerar vingård Ceci Otello NeroDiLambrusco Rosso med grape vingårdar Lambrusco egenskaper som sträcker sig längs krönet av Apenninerna Hills Parma. För närvarande har företaget är kapabel att producera cirka 1 miljon flaskor per år.

DRUVOR: 100% Lambrusco Maestri.

ÅLDRANDE: Vin är inte lämplig för åldrande.

UTARBETANDE: Den vinmakaren Ales Ceci noggrant utforma varje aspekt av denna mousserande vin enligt Martinotti metoden (även känd som Charmat). Druvorna skördas i början av oktober, och omedelbart överlämnas till vingården för stammen och sedan försiktigt ned. Därefter must kvar lakats i cirka 7 dagar i skinn, vid låg temperatur. Efter den första jäsning, är en andra jäsning initieras i en autoklav och därefter buteljeras. Den Otello NeroDiLambrusco Rosso har fått guldmedalj vid den internationella vintävling Vinitaly 2015 och var den första Lambrusco beviljat av den italienska Sommelier. Det ska serveras i glas med halvöppet.

ATT KOMBINERA MED VINET: Utmärkt med charkuterier, passar perfekt med kötträtter och pasta.

SERVERINGSTEMPERATUR: 8-10 ° C

ALKOHOL: 11%

se mer

How to serve

Förbrukningstemperatur

8-10

The Winery

Cantine Ceci

Cantine Ceci

Det var år 1938 när Otello Ceci, en välkänd gästgivare i dimmiga nedre delen av Parma, hanteras det i hans lilla trattoria en gäst gick "galen" för mycket mörk Lambrusco serveras i skålarna. År efter år, det förunderliga ritual vin-pressning i oktober blev hans "jobb" och det av hans barn, så mycket att de nästan 400 bästa vinodlare i området tävlade i att sälja honom sitt bästa skörden. Den stora forskning för innovation placerar Cantina Ceci på de bästa nivåerna av kvalitet och förpackning i den fantastiska utsikten över den italienska vinindustrin.

More about the Winery

Points and awards

GR2Gambero Rosso 2014 Bronze - International Wine & Spirit Competition2014 Bronze - International Wine Challenge

Reviews of Otello NeroDiLambrusco Rosso

4.2

18 customer reviews
  • 5
    8
  • 4
    9
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Your rating for Otello NeroDiLambrusco Rosso:Betyg Otello NeroDiLambrusco Rosso:

5/5

Top vin!
Se mer,

Otello NeroDiLambrusco Rosso

4.5 /5

mycket gott vin, dricks kallt : -)
Se mer
,

Ceci Otello Nero Di Lambrusco

5 /5

utmärkt
Se mer
,

Ceci Otello Nero Di Lambrusco IGT

5 /5

en dröm, utmärkt smak
Se mer
,

Ceci Otello Nero Di Lambrusco IGT

Se mer