Friuli-Venezia Giulia

Damijan Podversic Ribolla Gialla 2015

75cl Volume

This product is not available in Sverige.
Take a look at the options we can offer you.

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin vit
Årgång: 2015 Andra årgångar
Beteckning:Friuli-Venezia Giulia (Friuli, Italien)
Källare: Damijan Podversic
Volym : 75cl
Vindruvor : Ribolla Gialla (100%)
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 14
Damijan Podversic Ribolla Gialla 2015 (359,95kr): en vit vin från Friuli-Venezia Giulia producerad av Damijan Podversic som innehåller ribolla gialla av 2015 och uppvisar en alkoholstyrka på 14%.

Description of Damijan Podversic Ribolla Gialla 2015

Damijan Podversic Ribolla Gialla 2015 (Ribolla Gialla)

SMAKANMÄRKNINGAR:

  • Utseende: vacker orange färg med ljusa blixtar av guld och orange toner som ger lyster.
  • Näsa: Damijan Ribolla Gialla har fruktiga toner, vissa citrusskal anteckningar som grapefrukter, apelsiner och limoncello som harmonierar väl med mineral berör lite som anger deras uppväxt.
  • Mun: På gommen finns en tydlig mineral smak och kvardröjande smak med lätt fruktsmak och en dynamiska aspekterna.

URSPRUNGSBETECKNING: Venezia Giulia IGT.

VINTILLVERKARE: Istrien Malvasia och Friulano.

DRUVOR: 100% Ribolla Gialla.

ÅLDRANDE: i fat 20 eller 30 hl för 3 år och åldern i flaskan under 1 år.

UTARBETANDE: druvorna skördas för hand och transporteras sedan i små lådor till vingård, där de placeras i kallt uppblötta jäst. Fermentationen genomföres i närvaro av skinnen i koniska ekstockar för 60 till 90 dagar.

ATT KOMBINERA MED VINET: Servera med huvudrätter som kan ha räkor, bläckfisk, kalvkött, fläsk gryta.

REKOMMENDERAD serveringstemperatur: 12-15 ° C

ALKOHOL: 14%

se mer

Reviews of Damijan Podversic Ribolla Gialla 2015

This product has no comments yet. Bli först med att sätta betyg på den.

Reviews of other vintages of Damijan Podversic Ribolla Gialla 201520102011

4/5

Provsmakning anteckningar AV Podversic Ribolla GUL:

Ursprungsbeteckning Venezia Giulia IGT
Vineyard: Podversic
Druvor: 100% Ribolla

Aging: i ekfat under 20 och 30hl och ekfat i 20 och 30hl ek för ett år och sedan glas för 6 månader. Den sedimentet i flaskan sitt vin bevara och skydda den.
FÖRBEREDELSE: hand i lådor med urval i vingården i början av oktober bilaterala Guyot och dubbel välvd på Tocai.
jäsningen sker i närvaro av skinn i ekfat koniska utan temperaturreglering och utan utvalda jäst, enzymer och klargörande.

PAIRING: på ekfat i 20 och 30hl och på ekfat 20 och 30hl ek för ett år och sedan glas för 6 månader. Den sedimentet i flaskan sitt vin bevara och skydda den.
TEMPERATUR: 13 °
ALKOHOL: 14 °% vol.

Damijan Podversic och "elev Josko Gravner. En Ribolla från förpackningen, jäst i trä, lagras i trä utan tillsatt jäst. Ett vin som kommer att förtrolla ".
Se mer
Cento Vigne Unplugged
Podversic Ribolla Gialla 2010

4/5

Jag tog den här Ribolla Gialla Collio timmar mellan. Jag och mina vänner tog alltid Damijan Podversic Ribolla Gialla 70cl.
Det ser ut att vara gult. Det har aromer av vita blommor. Damijan Podversic var ganska sträv på gommen.
Se mer
Tyra Lindberg
Damijan Podversic Ribolla Gialla 70cl 2011