Friuli-Venezia Giulia

Damijan Podversic Nekaj Bianco 2015

75cl Volume

401,35kr (Ungefär)

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin vit
Årgång: 2015 Andra årgångar
2013 och 2011
Beteckning:Friuli-Venezia Giulia (Friuli, Italien)
Källare: Damijan Podversic
Volym : 75cl
Vindruvor : Tocai Friuliano (100%)
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 15
Från Damijan Podversic (Friuli-Venezia Giulia), fick vi den här Damijan Podversic Nekaj Bianco 2015 , en vit vin tillverkad av tocai friuliano av 2015 och uppvisar en alkoholstyrka på 15%. 4 av 5 poäng är den genomsnittliga poängen för den här vit enligt Drinks&Cos användare.

Elaboration of Damijan Podversic Nekaj Bianco 2015

Damijan Podversic Nekaj Bianco 2015 (Tocai Friuliano)

SMAKANMÄRKNINGAR:

  • Utseende: halmgul, gyllene reflexer.
  • Näsa: Komplexa och eleganta inslag av citrus, hasselnöt och kvitten och trevliga växtbaserade anteckningar.
  • Mun: djup och intensiv, med sötma och smak väl blandat.

URSPRUNGSBETECKNING: Venezia Giulia.

DRUVOR: 100% Tocai Friulano.

ÅLDRANDE: åldern för 13 till 24 månader i stora fat.

FÖRBEREDELSE: 2-3 månaders maceration i skinn truncoconus ek. Endast infödda jäst används. Ofiltrerat vin.

VIN ATT KOMBINERA MED VINET: första och andra platta av skaldjur såsom skaldjur risotto, pudding fisk, bläckfisk och ärter våta.

SERVERINGSTEMPERATUR: 12-14 ° C

ALKOHOL: 14,5%

se mer

Reviews of Damijan Podversic Nekaj Bianco 2015

4

1 customer reviews
  • 5
    0
  • 4
    1
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Your rating for Damijan Podversic Nekaj Bianco 2015:Betyg Damijan Podversic Nekaj Bianco 2015:

4 /5

Livlig och fin färg. Man märker tydligt aromen från de vita frukterna.Den hade en rökig smak.
Jag föredrar den med emmental ost.
Idealiskt för en romantisk parmiddag.
Se mer
,
Reviews of other vintages of Damijan Podversic Nekaj Bianco 20152011

4/5

Vinet från mina vänner från Damijan Podversic.
Intensiv färg, karakteristisk för Damijan Podversic Nekaj Bianco. Framförallt påminde Damijan Podversic Nekaj Bianco mig och vita blommor. Jag tyckte det var lite salt.
Detta Damijan Podversic går utmärk med räkor från Huelva.
Se mer
Josef Andreasson