Collio Goriziano

Livon Collio Goriziano Bianco Solarco 2018

75cl Volume

This product is not available in Sverige.
Take a look at the options we can offer you.

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin vit
Årgång: 2018 Andra årgångar
2016 och N/A
Beteckning:Collio Goriziano (Friuli, Italien)
Källare: Livon
Volym : 75cl
Vindruvor : Ribolla Gialla, Tocai Friuliano
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 14
Livon producerar Livon Collio Goriziano Bianco Solarco 2018 (159,85kr), en vit vin från Collio Goriziano som är baserad på 2018 tocai friuliano och ribolla gialla och visar ett alkoholinnehåll på 14%. Drinks&Cos användare ger den här vit vin 4 av 5 poäng.

Beskrivning av Livon Collio Goriziano Bianco Solarco 2018

Livon Collio Goriziano Bianco Solarco 2018 (Ribolla Gialla och Tocai Friuliano)

SMAKANMÄRKNINGAR:

 • Utseende: halmgul med gröna höjdpunkter.
 • Näsa: delikata aromer av mandel och aromer.
 • Mun: torr, harmonisk och fyllig, delikat friskhet, slät yta och lång trevlig. Ljus och krämig.

URSPRUNGS: Collio Goriziano

VINTILLVERKARE: Aziende Agricole Livon. I Friuli vingård ligger i kommunen Dolegna av Collio. Här vaxad speciellt gamla, infödda vinstockar och vin är inte bara ett nöje, men också en gammal kultur och tradition. Märket på etiketten av huset är den bevingade kvinnan.

DRUVOR: Friulano.

ÅLDRANDE: ståltankar och i flaskan.

UTARBETANDE: I vingårdar vingården Livon i jord lerhaltig-lera, druvor som odlas för dessa typiska Friuliska vitt vin från 100% Friulano. De samlades för hand och sedan mosa åtta timmar kyla i horisontell press. Då saften klargörs genom naturlig dekantering. Jäsningen sker i ståltankar vid en kontrollerad temperatur av 18 ° C. Det vin efter jäsningen stannar vid konstant temperatur under ca 5 månader i samma behållare. Slutligen vinet butelj, där den mognar lite innan du går till försäljning. Denna vitt vin kan lagras för 4 till 5 år.

ATT KOMBINERA MED VINET: fiskrätter, fjäderfä och kanin grillas. Också, som ett komplement till känslig prosciutto. aptitretare vin.

SERVERINGSTEMPERATUR: 11-13 ° C

Alkohol: 12,5%

se mer

The Winery

Livon

Livon

En berättelse nu över femtio år som säkert har lett till sin huvudperson: Dorino Livon, för att göra den till en av de mest kända och välkända vinmakarna i Friuli. En berättelse, som har sitt ursprung i en passion och i en familjetradition: kärleken till deras land, Friuli, särskilt för den yttersta kanten som representerar Italiens sista skrynkling till Europa östra: Collio och Colli Orientali del Friuli. År 1964 förvärvar Dorino Livon den första tomten på Collio-kullarna och därmed lägger han till en liten bit i taget. Så här växer Livon gård år efter år.

More about the Winery

Reviews of Livon Collio Goriziano Bianco Solarco 2018

4

1 customer reviews
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Your rating for Livon Collio Goriziano Bianco Solarco 2018:Betyg Livon Collio Goriziano Bianco Solarco 2018:

4 /5

SMAKANMÄRKNINGAR:Utseende: halmgul med gröna höjdpunkter.Näsa: delikata aromer av mandel och aromer.Mun: torr, harmonisk och fyllig, delikat friskhet, slät yta och lång trevlig. Ljus och krämig.URSPRUNGS: Collio GorizianoVINTILLVERKARE: Aziende Agricole Livon. I Friuli vingård ligger i kommunen Dolegna av Collio. Här vaxad speciellt gamla, infödda vinstockar och vin är inte bara ett nöje, men också en gammal kultur och tradition. Märket på etiketten av huset är den bevingade kvinnan.DRUVOR: Friulano.ÅLDRANDE: ståltankar och i flaskan.UTARBETANDE: I vingårdar vingården Livon i jord lerhaltig-lera, druvor som odlas för dessa typiska Friuliska vitt vin från 100% Friulano. De samlades för hand och sedan mosa åtta timmar kyla i horisontell press. Då saften klargörs genom naturlig dekantering. Jäsningen sker i ståltankar vid en kontrollerad temperatur av 18 ° C. Det vin efter jäsningen stannar vid konstant temperatur under ca 5 månader i samma behållare. Slutligen vinet butelj, där den mognar lite innan du går till försäljning. Denna vitt vin kan lagras för 4 till 5 år.ATT KOMBINERA MED VINET: fiskrätter, fjäderfä och kanin grillas. Också, som ett komplement till känslig prosciutto. aptitretare vin.SERVERINGSTEMPERATUR: 11-13 ° CAlkohol: 12,5%
Se mer
,
Reviews of other vintages of Livon Collio Goriziano Bianco Solarco 20182016

4/5

Gyllengul färg med en stark bukett av toast och vanilj. På gommen är vinet bra med inslag av äpple, akacia blommor och tropiska frukter.
Se mer
Buy Fine Wine