Frescobaldi Chianti Nipozzano Riserva 2016

Marchesi de Frescobaldi (Chianti)

Produkten inte tillgänglig i Sverige

140,80kr + 108,90kr Leverans (3 - 5 dagar)

140,80kr/enhet

Leverans: In vino veritas (Italien)

kr You will receive 0.17 points for each unit bought

Marchesi de Frescobaldi skapar den här Frescobaldi Chianti Nipozzano Riserva 2016 (140,80kr), en röd vin från Chianti med en blandning baserad på malvasia nera, merlot, colorino, cabernet sauvignon och sangiovese av 2016 och kommer med ett alkoholinnehåll på 13%. vin röd fick 4 5 poäng av Drinks&Cos användare.

Teknisk arket · Frescobaldi Chianti Nipozzano Riserva

Typ Av Vin : Vin röd
Årgång: 2016 Andra årgångar
Beteckning:Chianti (Toscana,Italien)
Källare: Marchesi de Frescobaldi
Volym : 75cl
Vindruvor : Sangiovese (90%), Cabernet Sauvignon, Colorino, Merlot, Malvasia Nera
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 13

Beskrivning · Marchesi de Frescobaldi

Frescobaldi Chianti Nipozzano Riserva 2016 (Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Colorino, Merlot och Malvasia Nera)

SMAKANMÄRKNINGAR:

 • Utseende: rubinröd ger en djärv och elegant karaktär.
 • Näsa: röda bär och mogna citrustoner ge vika för en delikat fruktig näsa, följt av eleganta toner av violett. Allt detta avslutas med en lätt kryddig svartpeppar.
 • Mun: spännande, harmonisk smak med komplexitet som har en kryddig och lite fruktig smak. Den har en mjuk konsistens och en ren, levande syra med silkeslen tanniner som integrerar väl i gommen.

URSPRUNGSBETECKNING: Toscana, Italien.

VINTILLVERKARE: Castello di Nipozzano.

DRUVOR: Blend Chianti.

ÅLDRANDE: 24 månader i fat.

UTARBETANDE: skörd druvor sker i början av september. När de skördas tas till vingården ska hejdas. naturliga jäsningsprocess utförs sedan i termoreglerad tankar av rostfritt stål och vinet förblir i behållare för att slutföra maceration. Efter extraktion, malolaktisk jäsning i rostfritt stål. I slutet av året, är vinet överförs till fat där det är åldern 24 månader.

ATT KOMBINERA MED VINET: Perfekt för pastarätter, ljust kött och rött kött och ost följeslagare.

SERVERINGSTEMPERATUR: 16 - 18 ° C

ALKOHOLHALT: 14%

Marchesi de Frescobaldi

En florentinsk familj med trettio generationer ägnar sig åt produktion av stora viner från Toscana, 5.000 hektar egendom fastigheter, över 1.000 hektar egendom vingårdar, nio gårdar i Toscana, och ett distributionsnät kvalitet i över 65 länder världen över. En Frescobaldi stil som förenar...

Köp Vin Marchesi de Frescobaldi:

Fler recensioner av Frescobaldi Chianti Nipozzano Riserva 2016

Moa Nystrom

Publicerad på 12.53

4 /5

SMAKANMÄRKNINGAR: Utseende: rubinröd ger en djärv och elegant karaktär.Näsa: röda bär och mogna citrustoner ge vika för en delikat fruktig näsa, följt av eleganta toner av violett. Allt detta avslutas med en lätt kryddig svartpeppar.Mun: spännande, harmonisk smak med komplexitet som har en kryddig och lite fruktig smak. Den har en mjuk konsistens och en ren, levande syra med silkeslen tanniner som integrerar väl i gommen.URSPRUNGSBETECKNING: Toscana, Italien.VINTILLVERKARE: Castello di Nipozzano.DRUVOR: Blend Chianti.ÅLDRANDE: 24 månader i fat.UTARBETANDE: skörd druvor sker i början av september. När de skördas tas till vingården ska hejdas. naturliga jäsningsprocess utförs sedan i termoreglerad tankar av rostfritt stål och vinet förblir i behållare för att slutföra maceration. Efter extraktion, malolaktisk jäsning i rostfritt stål. I slutet av året, är vinet överförs till fat där det är åldern 24 månader.ATT KOMBINERA MED VINET: Perfekt för pastarätter, ljust kött och rött kött och ost följeslagare.SERVERINGSTEMPERATUR: 16 - 18 ° CALKOHOLHALT: 14%
Bo Hermansson

Publicerad på 20.05

4 /5

Den ser ut att vara rubinröd. Den luktar mest av hallon.Jag gillade Frescobaldi Chianti Nipozzano Riserva men den har en grov smak.
Perfekt med grönsaker och kött på grillen.
En Cabernet Sauvignon jag drack med min partner.

Summan av betyg

(2 visningar)
 • 5 stars
  0
 • 4 stars
  2
 • 3 stars
  0
 • 2 stars
  0
 • 1 stjärna
  0
Ditt betyg:
Betyg för Drinks&Co:

4/5

Baserat på 2 kommentarer »

Recensioner av andra årgångar

Reviews about Frescobaldi Chianti Nipozzano Riserva 2015

Pelle Gustafsson
Pelle Gustafsson

4/5

Det luktade ek. Det smakade inte så bra.
Som slutsats, så gillade jag den väldigt mycket.
Vinopuro
Vinopuro

4/5

Chianti Rufina Riserva DOCG Nipozzano den historiska vin företaget Marchesi de 'Frescobaldi är ett rött vin resultatet av de äldsta vinstockar av Nipozzano Castle, som ligger i ett område, Chianti Rufina DOCG, som är kärnan i Toscana. Resultatet av en blandning bestående av Sangiovese, Colorino från Malvasia och Canaiolo är detta rödvin fylligt och strukturerat vin som har vunnit flera nationella och internationella utmärkelser, däribland den berömda journalisten och kritiker vinframställning James Suckling, som har definierad exceptionella vin. Emblem av territoriella typicality av Chianti, är denna etikett trogen vinframställning tradition av Toscana. Efter skörd av druvorna blöta och jäsa i 25 dagar, sedan Nipozzano Chianti Rufina DOCG Riserva åldras under två år i ekfat, varefter den på flaska, men inte marknadsförs; innan de släpps ut på marknaden har ännu inte mogna i flaskan i ytterligare tre månader. Resultatet är en etikett intensiv, rik och kuvertering, en elegant vin med en mjuk och sammetslen klunk, för en spännande och harmonisk rött.

Reviews about Frescobaldi Chianti Nipozzano Riserva 2014

Ove Löfgren
Ove Löfgren

4/5

SMAKANMÄRKNINGAR AV Frescobaldi Chianti Nipozzano Riserva 2014:
- Utseende: Deep Purple rött.
- Näsa: anmärkningsvärt rik och mångfacetterad näsa fint beskrivs hallon smaker körsbär, plommon, svartpeppar, vanilj och kakaopulver korn expresso.
- Mun: varm alkohol, ren syra, vibrerande, välintegrerat tanniner sedosoy, slående elegans, en nästan oändlig ände, riklig aromatisk, harmonisk och balanserad frukt.

URSPRUNGSBETECKNING: Chianti Riserva.

DRUVOR: Cabernet Sauvignon, Colorino, Merlot, 90% Sangiovese, Malvasia Nera.

ÅLDRING: 24 månader i tunnor och 3 månader i flaskan.
UTARBETANDE: jäsning i behållare av rostfritt stål, att hålla de olika sorterna separerade vid en temperatur <30 °C under 13 dagar. Malolaktiska omedelbart efter alkoholjäsning.

ATT KOMBINERA MED VINET: grillat kött, bräserad nötkött, ost.
SERVERINGSTEMPERATUR: 16-18 °C
ALKOHOLHALT: 13%