Chianti Classico

Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione 2016

75cl Volume

This product is not available in Sverige.
Take a look at the options we can offer you.

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin röd
Årgång: 2016
Beteckning:Chianti Classico (Toscana, Italien)
Källare: Castello di Ama
Volym : 75cl
Vindruvor : Sangiovese (80%)
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 13
Castello di Ama är tillverkaren av den här Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione 2016 (437,00kr), en röd vin från Chianti Classico tillverkad av sangiovese av 2016 och har en alkoholstyrka på 13%. Drinks&Cos användare recenserade den här röd vin med 4 av 5 poäng.

Description of Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione 2016

Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione 2016 (Sangiovese)

SMAKANMÄRKNINGAR:

 • Utseende: ren vacker rubinröd.
 • Näsa: fruktig med inslag av körsbär och jordgubbar. Vissa tertiära inslag som påminner om läder.
 • Mun: mogen röd frukt, saftig, spännande och bestående. Tanniner är mogna och känslig. Eftersmaken uttrycker en levande fräschör med inslag av mörka bär, fuktig jord och trä.

URSPRUNGSBETECKNING: skärdjup é G. Chianti Classico Gran Selezione.

VINTILLVERKARE: Castello di Ama.

DRUVOR: 80% Sangiovese, 13% och 7% Merlot Malvasia Nera.

ÅLDRANDE: 10 månader på ekfat.

UTARBETANDE: vinframställning började genom miljö jäst, separat för varje druvsort, i tankar av stål som kontrolleras mellan 30 och 33 ° C, med manuell pumpning och totala Cuvaison 22 dagar för Sangiovese, 25 dagar temperatur Merlot och 26 dagar för Malvasia Nera. Efter den första dragningen, vinet överförs till fat under malolaktiska jäsningen.

ATT KOMBINERA MED VINET: Servera med grillade rött kött.

SERVERINGSTEMPERATUR: 15-18 ° C

ALKOHOLHALT: 13,5%

se mer

The Winery

Castello di Ama

Castello di Ama

Ama tar sitt namn från en liten by som ligger på kullarna nästan 500 meter över havet. Fem århundraden sedan blomstrade runt jordbruket och vinproduktionen tog hand om av en grupp familjer av tiden. "Från Radda åkte vi till Amma tre miles bort på en kulle; Det finns de Pianigiani, Ricucci och Montigiani hus som är starkast i Chianti-området och lever verkligen av människor som är rik på landsbygden, de spenderar all sin tid i odlingar och vingårdar och tar hand om sig själva för deras effekter. Runt Castello di Ama finns de vackraste bergen och dalarna i hela Chianti, odlade med underbara jordar med korn, olivträd och vackra vingårdar ", skrev på höfthundratalet storhertigen Peter Leopold i Habsburg Lorraine i sin rapport på Toscanas regering.

More about the Winery

Reviews of Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione 2016

4

1 customer reviews
 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Your rating for Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione 2016:Betyg Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione 2016:

4 /5

Chianti Classico San Lorenzo är uppkallad efter den vackra dalen förbises av sjuttonhundratalets villor Pianigiani och Ricucci och är tillverkad av druvor uteslutande från vingårdarna i Castello di Ama, företrädd specifikt av gamla anläggningar och vinrankor planterade mer än tio år, vilket visa samlingen ha nått en perfekt mognad. Stort urval är ett viktigt steg i namn av Chianti Classico och blir den övre delen av kvalitets pyramid. Vinerna bär detta namn är en garanti för konsumenten, både när det gäller ursprung och kvalitet. I själva verket, produktions regler kräver att att druvorna är fullt odlas på gården och vinet släpps ut på marknaden efter 30 månader efter skörden. intensiv och lysande rubinröd färg, har näsan tydliga dofter av körsbär och bär, grafit mineral förnimmelser och krut, undervegetation, fuktiga jorden och kryddiga toner av kanel och kryddnejlikor, tillsammans med läder och tobak. Smaken avslöjar en välbalanserad produkt, upplivad av levande tanniner och salta ven som stöder varandra, som omfattas av en synkroniserad friskhet som bidrar till att skapa en unik harmonisk scenario, med utmärkta förutsättningar för utveckling över tiden.
Se mer
,