Louis Roederer Cristal 2008

Louis Roederer (Champagne)

RP98

Produkten inte tillgänglig i Sverige

2.079,00kr 1.969,00kr + 87,45kr Leverans (6 - 12 dagar)

2.079,00kr 1.969,00kr/enhet

Spara 110,00kr ! (-5%)

Leverans: Brut de champ (Frankrike)

kr You will receive 2.39 points for each unit bought

Louis Roederer producerar Louis Roederer Cristal 2008 (1.969,00kr), en mousserande vin vin från Champagne som är tillverkad av chardonnay och pinot noir av 2008 och kommer med ett alkoholinnehåll på 12%. Drinks&Cos användare ger den här mousserande vin vin 4 av 5 poäng och i guider har den blivit recenserad: robert parker betyg : 98.

Teknisk arket · Louis Roederer Cristal

Typ Av Vin : Vin mousserande vin
Årgång: 2008 Andra årgångar
Beteckning:Champagne (Champagne,Frankrike)
Källare: Louis Roederer
Volym : 75cl
Betyg: RP98
Vindruvor : Pinot Noir (55%), Chardonnay (45%)
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 12
Typ Av Mousserande: Brut
se mer »

Beskrivning · Louis Roederer

Louis Roederer Cristal 2008 (Pinot Noir och Chardonnay)

SMAKANMÄRKNINGAR AV Louis Roederer Cristal 2008:

 • Utseende: Louis Roederer Cristal Brut 2008 är ett mousserande citrongul med ljusa och något orangefärgade reflexer.
 • Näsa: Delikat och subtilt, med eleganta aromer av röda frukter (jordgubbar, fikon) och citrus anteckningar.
 • Mun: Den har en perfekt, rund, tunn och elegant, balanserad med en lång, kraftfull finish. Det är ungdomlig och energisk våren, allt stöd på en stor mineral fräschör.

BODEGA: Louis Roederer.

DO: Champagne

DRUVOR: Pinot Noir, Chardonnay.

Winery: Louis Roederer.

ATT KOMBINERA MED VINET: Perfekt att bara konsumera, det kan också åtföljas av ostron eller kaviar.

ALKOHOL: 12% vol.

SERVERINGSTEMPERATUR: 10 °C

Louis Roederer

Köp Vin Louis Roederer:

Omdöme

Markerad recension om Louis Roederer Cristal 2008

Publicerad på 11.07

4/5

Louis Roederer Cristal 2008

Hur gjorde Cristal? Från en personlig begäran, 1876, tsar Alexander II direkt till Louis Roederer; Han ville ha en cuvée för sin exklusiva användning och personliga. Louis föreslog då en kristallklar flaska för att utveckla det bästa urvalet av 7 cru av hans egendom. Så föddes Cristal, som tog sitt namn från den klara flaska med en flat botten, vid tidpunkten för kristallen, som används bara från Roederer till flaska denna stora mousserande vin. 2008 årgång är unik möjlighet att imponera alla fans (och utanför!) Till intensiteten och aromatiska kvalitet som skiljer det. Druvorna som går till skapandet av denna prestige cuvée, som gjorde honom känd över hela världen hans namn, kommer från vingårdar klassificerade 100% i omfattningen av CRU, harmoniskt fördelade mellan de vanligaste områdena i Champagne, alla ägs av den Roederer vingård. För att citera Jean Baptiste Lecaillon (kock de grotta och general manager för Roederer): "I vin finns den vackra konsistens av mognad tillsammans med klar glans syra i kombination med chalky noter skarpare Kanske mest av Cristal Cristal, a. paradigm för dem att komma. det är full redan mycket bra idag, det är en pojke, men kan åldras 20-30 år, det tog honom 10 år att öppna upp och det finns inga tvivel om hans livslängd. "

Fler recensioner av Louis Roederer Cristal 2008

Publicerad på 15.03

4 /5

- Louis Roederer Brut Cristal champagne är tillverkad av Pinot Noir och Chardonnay.
- En stor reserv mousserande vin från vingården Louis Roederer Champagne och har en ursprungsbeteckning Champagne (Frankrike). Den har en skimrande färg bärnsten nyanser.
- Det ger frukt och blommiga aromer med inslag av karamelliserat äpple.
- I munnen invaderar en tät fruktig smak är köttig, krämig och fräsch.
- Denna champagne åldern 5 år.
- Kan serveras ensam eller tillsammans med aptitretare, kaviar och ostron.
- Den optimala arbetstemperaturen är 10 ° C.

Publicerad på 04.10

4 /5

Cristal Champagne Louis Roederer är extremt exklusiv champagne som görs endast i de bästa åren. När du väl skapat speciellt för de ryska tsarerna, nu värderas extremt knappa av wereldwijd.Helaas älskare. Den 2008 Cristal Louis Roederer har tillåtits att mogna en blandning av 60% Pinot Noir och 40% Chardonnay som under 8,5 år vid droessem (längre än någon någonsin Cristal). Välsignad champagne ligger i en vacker flaska och förpackas i en extremt lyxig presentförpackning. Den Roederer Cristal Brut har en näsa för äpple, fänkål och gurka. Champagnen är mycket uppfriskande och mycket trevlig Perlage som du förväntar dig från en topp champagne. Vackra dofter av kaprifol, mandel och vanilj. 2008 Cristal Louis Roederer är exceptionellt välbalanserad, sofistikerade och översvallande att åren bara kommer att öka och fick en poäng på 97 + / 100 Parker poäng och den högsta poängen någonsin.

Publicerad på 04.42

4 /5

En extra balans, är Cristal en raffinerad champagne, vars uthållighet i gommen förblir motstycke. Dess silkeslen konsistens avslöjar aromer av frukt, förstärkt av en makt som utgår mineral toner av vitt frukt och citrus. Crystal är ett vin åldrande, som kan lagras i mer än tjugo år utan att förlora sin fräschör och karaktär.
Läs fler recensioner för Louis Roederer Cristal 2008 »

Summan av betyg

(14 visningar)
 • 5 stars
  0
 • 4 stars
  14
 • 3 stars
  0
 • 2 stars
  0
 • 1 stjärna
  0
Ditt betyg:
Betyg för Drinks&Co:

4/5

Baserat på 14 kommentarer »

Recensioner av andra årgångar

Reviews about Louis Roederer Cristal 2009

Brunero Christine
Brunero Christine

5/5

Mycket bra Millesime
Carmen Blanch
Carmen Blanch

5/5

I likhet med tidigare årgångar: utmärkt!
Anonym
Anonym

4/5

- Cristal är en blandning av Grand Crus från Montagne de Reims, Marne Valley och Côte des Blancs. Vinet åldras sex år i källare och lämnade i minst åtta månader efter disgorging att uppnå den perfekta mognad.
- Gult guld i färg med bärnsten nyanser och ihållande fina och livliga bubblor. Subtil på näsan med inslag av citrus kompott, kanderade aprikoser och kaprifol. När luftas, inslag av vanilj och kakaobönor fram, med rostat hasselnöt, inslag av lakrits och även en touch av kanel.
- Smaken är strukturerad och energisk med kalkhaltig, körsbär färskhet och en nästan mentholated ljusstyrka. Cristal 2009 är känslig och etherial, ovanligt fokuserad och full av energi.
- Perfekt med vita fisk som munk fisk och ljust kött.
- En kontinental, soligt året med en riktig vinter som var mycket kallt och torrt följt av en strålande solig sommar och nästan inget regn i augusti och september. Allt detta innebar traditionella vinstockar tillväxt, utmärkt hälsa och anmärkningsvärt druva mognad för tillverkning av täta, fruktiga och utsökta viner. 2009 är en uppenbar tillägg till utvald grupp av lysande och förda Champagne årgångar med en ljus, solig karaktär.
- 60% Pinot Noir och 40% Chardonnay.