Champagne

Bollinger Spécial Cuvée Brut Magnum

Magnum

RP91+ParkerWS93Wine SpectatorRVF16RVF

This product is not available in Sverige.
Take a look at the options we can offer you.

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin mousserande vin
Andra Årgångar: Andra årgångar
Beteckning:Champagne (Champagne, Frankrike)
Källare: Bollinger
Volym : 150cl Andra volymer
Bio:
Vindruvor : Pinot Noir (60%), Chardonnay (25%), Meunier (15%), Pinot Meunier
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 12
Typ Av Mousserande: Brut
Bollinger Spécial Cuvée Brut Magnum (1.093,19kr) är en mousserande vin vin från Champagne producerad av Bollinger med en blandning baserad på pinot meunier, meunier, chardonnay och pinot noir druvor och presenterar ett alkoholinnehåll på 12%. Bollinger Spécial Cuvée Brut Magnum är den perfekta mousserande vin att kombinera med det franska köket och efterrätter. vin mousserande vin fick 4,1 5 poäng av Drinks&Cos användare medan experter ger den följande värderingen: robert parker betyg : 91+ och wine spectator betyg: 93.

Beskrivning av Bollinger Spécial Cuvée Brut Magnum

Bollinger Spécial Cuvée Brut Magnum (Pinot Noir, Chardonnay, Meunier och Pinot Meunier)

SMAKANMÄRKNINGAR:

 • Utseende: Bollinger Spécial Cuvée Brut Magnum har en intensiv färg.
 • Näsa: Aromas äkta.
 • Mun: Åldrande rim i minst 3 år. Efter disgorging kvarlevor nere under tre månader assimilerar expeditionslikör (7-9 gr. ). Djupt gyllengul, ljusa. Intensiv arom bakverk, nybakat bröd, brioche, kakor, citronskal och röda bär. Smidig, satiny och kraftfull.

VINTILLVERKARE: Bollinger

se mer

How to serve

Förbrukningstemperatur

8-10

Points

RP91+ParkerWS93Wine SpectatorRVF16RVF

Reviews of Bollinger Spécial Cuvée Brut Magnum

4.1

21 customer reviews
 • 5
  1
 • 4
  20
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Your rating for Bollinger Spécial Cuvée Brut Magnum:Betyg Bollinger Spécial Cuvée Brut Magnum:

4.5/5

fantastiskt
Se mer,

Bollinger Spécial Cuvée Brut Magnum

4 /5

- Efter skördeperioden är Bollinger beslut om blandning inte gjort före januari. Blandningen för den särskilda Cuvee är en idealisk version av den klassiska Champagne blandning, med hjälp av olika druvor av ett visst år från en mängd olika CRU, med tillägg av äldre reserv viner. Denna blandning innehåller nödvändigtvis subtila variationer varje år medan resterande konsekvent till en stil. Det är därför det svåraste av allt Bollinger att göra. Den innehåller hela uttryck för Bollinger stil och huset känns det bör bedömas om detta - sitt jämförelseindex vin.
- Benämningen Special Cuvee skapades i 1911. Idén kom från William Folks, då partner lysande London House of Mentzendorff. Denna stora vinälskare kände att det var en förolämpning att helt enkelt kalla detta stora vin "non vintage". Förslaget att namnge den "Special Cuvee" omedelbart godkändes av Monsieur Bollinger.
- En blandning framför andra, är den särskilda Cuvee det renaste uttryck av Bollinger stil; av dess hantverk och dess unika uppfattning om vad en champagne ska vara. Det är därför detta vin som House of Bollinger visar hur det skiljer sig från andra champagnehusen, hävdar dess kvalitativa politik och genom vilken den begär att dömas.
- Madame Bollinger - "jag dricker det när jag är glad och när jag är ledsen Ibland dricker jag det när jag är ensam när jag har företag jag anser att det är obligatoriskt jag leka med den om jag inte är hungrig och... dricka det när jag Annars jag rör aldrig det -.. om jag är törstig"
- 60% Pinot Noir, 25% Chardonnay, 15% Pinot Meunier.
Se mer
,
Se mer

Andra produkter från samma vingård