Skillnaderna mellan brandy och konjak

By carolinamasip

konjak är två destillat, men förutom denna uppenbara gemensamma nämnare, finns det stora skillnader mellan de båda. Låt oss ta reda på lite mer om dessa traditionella drycker och deras obestridliga samhörighet och likheter.

Skillnader mellan brandy och konjak

  •  Brandy är en destillerad dryck gjord på vin. Konjak är en typ av brandy, som också görs på vin och destilleras, men endast på vin från vita druvor. Detta är den största skillnaden.
  • Brandyn är äldre än konjak , men dess ursprung är inte helt klart. Brandy blev populärt i Europa på trettonhundratalet, särskilt i Frankrike, Holland, England och Spanien. Konjak är av franskt ursprung och är uppkallad efter staden Cognac (konjak på spanska).
  • Framställningen av brandy och konjak har stora likheter, men det finns några små skillnader som är bra att känna till när man smakar varje dryck. Bland de stora skillnaderna i framställningen av brandy och konjak, ser vi att brandy lagras, vanligtvis i ett system av ”soleras” och ”criaderas”.
  • Det finns även en skillnad i vilka druvor som används, eftersom konjak uteslutande görs på vita druvor medan i tillverkningen av brandy används både röda och vita druvor.
  • Den skyddade ursprungsbeteckningen är en annan tydlig skillnad. Konjak är den brandy som framställs i den franska regionen Cognac. Konjaken som framställs i denna region uppfyller de regler för ursprungsbeteckning som BNIC (Bureau National Interprofessionel du Cognac) bestämt. Det betyder att trots att konjak är en brandy får den inte framställas utanför Frankrikes gränser, inte ens om man följer precis samma framställningsprocess. Detta skapar stor förvirring och kontroverser, eftersom många konjakstyper framställs utanför Frankrike och därför kallas för brandy, vilket inte är fel men orsakar debatter och förvirring.

 Den kanske största skillnaden mellan konjak och brandy ligger i smaken, fast man behöver inte vara en expert för att upptäcka ett flertal små skillnader i arom, smak och, givetvis, färg. Det vi dock kan vara överens om är att både brandy och konjak är två enastående drycker, med mycket historia och tradition.

Just därför föreslår vi i dag att du själv undersöker skillnaderna.

 

 TAGS:Armagnac Dupeyron Final Cask Rhum 50cl 1979Armagnac Dupeyron Final Cask Rhum 50cl 1979

Armagnac Dupeyron Final Cask Rhum 50cl 1979

 

 

 TAGS:Carlos IIICarlos III

Carlos III

 

Tambien te puede interesar

Leave a comment