Hur och med vad dricker man rom?

 TAGS:undefined

Det finns många myter kring hur och tillsammans med vad man bäst dricker en god rom. Vissa insisterar på att dricka rom som den är, andra “on the rocks” (med is) och andra kan inte tänka sig rom annat än i en cocktail.

Att säga att alla har rätt skulle vara ett mycket diplomatiskt svar, men det är faktiskt sant. Alla dessa sätt är mycket bra, men vi måste också påpeka att inte alla romsorter passar att drickas på samma sätt.

Här kommer några tips på hur man dricker en god rom, för ett tips skadar ju aldrig, eller hur?

Vit rom

Vit rom är favoriten för många när det gäller att tillreda drinkar, på grund av sin neutrala smak som passar perfekt ihop med fruktjuicer och vissa andra drycker. Detta är den rom som är en förutsättning för en bra mojito. Vårt val när det gäller att blanda en cocktail skulle vara vit rom, men det går även bra att dricka den rent eller “on the rocks” .

 

Gyllene rom

Det sägs att den bästa Cubalibre görs med en fin gyllene rom och det har de rätt i. En gyllene rom har vanligtvis en skarpare smak än vit rom. Den gyllene rommen passar även den till cocktails, men vi rekommenderar att den används till drinkar med bara några få ingredienser så att vi behåller själva essensen av rommen och dess smak.

 

Svart rom

Detta är definitivt den mest smakrika rommen, den brukar lagras på fat en längre tid, därav dess utmärkande färg. I det här fallet rekommenderar vi att den dricks rent, ”on the rocks”, med lite vatten eller med några droppar citron.

 

Smaksatt rom eller med frukt

Smaksatt eller kryddad rom är oftast tänkt att ingå i en cocktail. Några har en mycket uttalad smak så att allt som behövs är att blanda dem med lite is eller kanske lite vatten eller sodavatten. Dessa romtyper är vad vi kallar partyrom och vårt råd är att dricka dem i drinkar eller med is.

 

Rom gran reserva eller Premium

För denna typ av rom behövs ingen diskution, de är ”oblandbara” och ska drickas rena eller med is. En rom av denna kvalitet har en speciell mognad och tillverkning, med tonvikt på smak, trä och andra kännetecken väl värda en kvalietsdryck.

Vågar du dig på att köpa en flaska rom? Det sägs att när det gäller drycker finns inget rätt eller fel, i slutändan handlar det om ”jag gillar det” eller ”Jag gillar det inte”. Välkommen att prova några av dessa alternativ och skapa dig din egen uppfattning, du vet, det sista ordet är ditt.

 

 TAGS:Pott Der GutePott Der Gute

Pott Der Gute

 

 

 TAGS:Havana Club RitualHavana Club Ritual

Havana Club Ritual

 

Saker vin kan berätta om dig

 TAGS:undefined

Den typ av vin du dricker kan berätta mycket om din personlighet och ekonomiska situation, bland annat. Eller det är i alla fall vad en ny studie av tidningen “Wines with Style” påstår, där det sägs att människor som föredrar rödvin framför andra sorters vin, tjänar mer pengar per år och har bättre självförtroende, medan de som älskar vitt vin är mer generösa.

I denna studie ingick 2000 konsumenter av vitt, rött, rosé och mousserande vin och deras livsstil analyserades. När det gäller deltagarnas ekonomiska situation kunde man se att de som drack rödvin tjänade mer än £ 27,702 i genomsnitt och hade större förtroende inför framtiden, följt av de som drack vitt vin och som till största delen tjänade £ 25,375 i genomsnitt , rosévinsdrickarna tjänade i genomsnitt 22.682 £ och mousserande vinsdrickarna tjänade £ 22,479.

Talesmannen för franska “Wines with Style”, Gerard Basset: ”Det verkar som det egentligen inte finns några fler hemligheter, inte heller när det gäller de viner man ger bort som present. Om du vill förstå en person, är allt du behöver göra att titta på vad personen dricker. De flesta människor har en favorittyp av vin och att välja den inför andra människor, kan ge några ledtrådar om deras personlighet och livsstil som de annars inte skulle avslöja. Kanske kan vi till och med få vänner, affärskontakter och livspartners genom att se vilken typ av vin som de tycker om att dricka. ”

Så om du vill lära känna ännu lite bättre de personer du har omkring dig, behöver du bara preferenser är när det gäller vin och på så sätt få en bättre uppfattning om vad de föredrar och hur de uppfattar sig själva och … se om ni har samma smak eller inte i fråga om vin.

 

 

 TAGS:Pago de los Capellanes Crianza 2010Pago de los Capellanes Crianza 2010

Pago de los Capellanes Crianza 2010

 

 

 TAGS:Pintia 2008Pintia 2008

Pintia 2008

 

 

 TAGS:Martinez Lacuesta Crianza 2009Martinez Lacuesta Crianza 2009

Martinez Lacuesta Crianza 2009

 

Den perfekta temperaturen för varje vin

 TAGS:undefined

Frågan om vinets temperatur går långt tillbaka och väcker skilda meningar, fast alla vet att vitt vin ska drickas kallare än rödvin, men vilken är egentligen den exakta temperaturen för att kunna avnjuta ett vin när det är som bäst? Vi ska nu försöka lösa denna och andra frågor.

Vanligtvis lagras vinerna i källare eller kalla utrymmen i husen, platser som kan vara 11 grader, med tanke att normal rumstemperatur varierar mellan 18-25 grader. Väderförhållandena gör det ännu mer komplicerat eftersom det beror på var du är och vilken årstid är, utbudet av olika klimat ger oändligt många alternativ som gör det omöjligt att säga en exakt temperatur. Hur som helst, det är alltid klokt att använda en vintermometer för att kontrollera den exakta temperaturen.

Temperaturen för röda viner

Röda viner bör drickas i vad som kallas rumstemperatur, dvs mellan 16-18 grader, eftersom denna temperatur hjälper till att behålla vinets smak, arom och kropp.

Men tänk på:

Om det röda vinet är ungt är den idealiska temperaturen lägre, mellan 12-15 grader, så att vi kan njuta av dess friskhet, och dess nyans av blommor eller frukt om det har det.

Om du har ett ”crianza” vin i dina händer, bör den idealiska temperaturen ligga mellan 16-18 grader, så att du kan uppskatta dess bukett på bästa sätt.

Om vinet är från en av de stora årgångarna kan det drickas vid ända upp till 20 grader, för här beror det mycket på vinets ursprung.

Temperaturen för vita viner

Vita viner avnjuts definitivt bäst kallt, mer än de röda vinerna. Men precis som med de röda vinerna finns det några speciella sorter av vita viner. Om det vita vin som vi dricker är ett ungt vitt vin, njuts det helst vid under 10 grader, det idealiska är 7 eller 8 grader, för på så sätt kommer dess dofter att lyftas fram, utan att framhäva dess surhet eller alkoholsmak.

Om det vita vinet är halvtorrt kan vi dricka det vid 6 grader, och på så sätt lyfta fram dess söta, mjuka och fruktiga smak. De fina vita vinerna, däribland Manzanilla-vinerna, njuts bäst vid 10 grader Celsius.

 Förrutom detta bör vi nämna rosévinerna som bör drickas vid temperaturer under 8 grader men aldrig under 6 grader. Cavas bör drickas vid mellan 5-7 grader.

 

 TAGS:Legaris Crianza 2011Legaris Crianza 2011

Legaris Crianza 2011

 

 

 TAGS:Brancott Sauvignon Blanc 2014Brancott Sauvignon Blanc 2014

Brancott Sauvignon Blanc 2014

 

Indelning av alkoholhaltiga drycker

 TAGS:undefined

Det finns många olika sorters drycker med alkohol, så frågan är: hur kategoriserar man alkohol?

Man kan dela in alkoholdryckerna efter deras ursprung eller alkoholhalt, men den vanligaste uppdelningen görs utifrån dess tillverkningsmetoder.

Alkohol kan därför delas in i fyra typer: jästa drycker, destillerade eller spritdrycker, starkvin eller förstärkta viner och likörer och krämer.

 

Jästa drycker

Jästa drycker är, precis som namnet säger, de drycker som uppnås genom en jäsningsprocess, vanligtvis med medverkan av socker och jäst från själva produkten som vi jäser. Denna typ av drycker har, trots att de har samma premisser, vissa variationer i processen. Bland de mest populära av dessa drycker hittar vi vin och öl.

Vi måste också nämna bland de jästa dryckerna champagne, cava, chicha, cider, vermouth, sato, sake, pulke och tepache, bland andra.

 

Destillerad sprit eller spritdrycker

Destillerade drycker och spritdrycker, även kallade ”aguardiente” har ett mycket brett sortiment. De erhålls genom destillation av redan jäst saft eller vin – man kokar dessa vätskor tills man uppnått destillation. Dessa drycker kan i sig vara produkten av destillationen eller i vissa fall tillsätts fler ingredienser såsom stärkelse och frukt för att förbättra smaken. Det finns också små variationer i processen, men förutsättningarna är fortfarande desamma.

De främsta destillerade spritsorterna är whisky, vodka, tequila, rom, gin, pisco, orujo, brandy och konjak, bland andra.

 

Starkvin eller förstärkta viner

Starkvin eller förstärkta viner är jästa viner som avslutningsvis får en tillsats av vinalkohol för att öka deras alkoholhalt eller uppnå en balanserad smak. Processen består av att man tillsätter alkohol (vanligen vinalkohol) till blandningen för att öka dess alkoholhalt. Bland dessa drycker kan vi nämna några starkviner såsom oporto, sherry, Madeira, Marsala, manzanilla och franska Banyuls.

Dessa drycker berikas nästan alltid med konjak.

 

Likörer och krämer

Likör och krämer är drycker gjorda med en kombination av vatten, alkohol, socker och frukt, kryddor eller örter. Processen varierar ofta men resultatet är liknande. Naturligtvis beror mycket på huvudingrediensen, vanligtvis eller en eller flera frukter, örter eller kryddor eller en kombination av några av dessa.

Denna indelning är den mest omfattande, eftersom mångfalden är nästan lika stor som dess geografiska faktorer, eftersom varje region eller område i världen har någon likör eller kräm. De mest populära är oftast gjorda på frukt och örter. Vissa har medicinska ändamål, och alkoholhalten är oftast lika varierande som drycken själv. I denna genre finns det inga begränsningar eller regler.

 

Och nu när du känner till de olika typerna av alkoholdrycker, vilken föredrar du? Idag rekommenderar vi några av de mest kända:

 

 TAGS:Nikka Yoichi 15 YearsNikka Yoichi 15 Years

Nikka Yoichi 15 Years

 

 

 TAGS:Vodka Absolut Svea Limited EditionVodka Absolut Svea Limited Edition

Vodka Absolut Svea Limited Edition

 

Frankrikes 10 viktigaste vindistrikt

 TAGS:undefined

Frankrikes Top 10 vindistrikt

Vi kommer nu att lite kortfattat titta på det viktigaste med vart och ett av dessa distrikt, för att på så sätt kunna förklara vad som är speciellt med de viner som de producerar.

Bordeaux: Merlot och Cabernet Sauvignon -framför allt- för rödvin och Sémillon, Sauvignon Blanc och Muscadelle för vitt vin. Bordeaux kombinerar prestige, tradition och volym och är därmed kanske det mest kända distriktet som exporteras mest av alla franska viner. Det märkligaste faktumet är dock dess läge, precis halvvägs mellan Ekvatorn och Nordpolen.

Bourgogne: Chardonnay och Pinot Noir är de viktigaste druvsorterna i denna vidsträckta region där jorden och dess egenskaper är viktigare än den enskilde tillverkaren, till skillnad från regionen Bordeaux, där producenten och individualiteten står i centrum. Det finns mer än 400 olika jordsorter som ger upphov till en produktion som ger några av de dyraste vinerna i världen.

Champagne: Region känd över hela världen för sina mousserande viner, champagne, vars hemlighet är vädret, som förhindrar mognaden av druvorna på grund av dess låga temperaturer under hela året. Kvaliteten på dem alla är väldigt uppskattad av konsumenterna.

Rhônedalen: Längst denna flods stränder produceras väldigt olika viner, beroende på längst vilken del av floden de har odlats. Det är dessutom en av de ledande producenterna av vin i Frankrike. Vinerna från denna region är uttrycksfulla och harmoniska och de kan skryta med en kvalitet som har gjort dem en av favoriterna i Europa, trots dess intensitet.

Alsace: Tyskt inflytande i en region som kan skryta med vita viner med en obestridlig centraleuropeisk touch: Riesling- och Gewurztraminerdruvor. Här finner vi också Silvaner, en mycket känslig druva på grund av jorden där den växer, vilket är det som ger den de egenskaper som särskiljer den tack vare dess ursprung, men det är alltid rätt val för dem som inte vill ha ett syrligt vitt vin som de som man får från de två första sorterna.

Jura: Högkvalitativa viner för en mycket blygsam årsproduktion. En liten fransk skatt som har pärlor som Savagnin-druvan, som är inhemsk, och som ger ett vitt vin som är känt för sin intensiva gula färg. Härifrån kommer också vin av ”passito”-typen och Macvin, en typ av vinlikör. Trousseau och Poulsard är, tillsammans med Pinot Noir, ansvariga för all produktion av rödvin och rosévin från denna region.

Savoie: Trots att det ofta betraktas som en del av en större region som också inkluderar Jura och Bugey, förtjänar Savoie verkligen att behandlas separat, på grund av originaliteten i sina druvsorter, varav många bara kan hittas på vingårdar i detta område, som t.ex. Jacquère för vitt vin och Mondeuse för rödvin.

Loiredalen: Särskilt populär tack vare sina vita viner, men även en del av rödvinerna står ut från mängden, eftersom de är mycket fruktiga och fräscha.

Languedoc – Roussillon: Bara Languedoc regionen i sig innefattar det största franska vinområdet. Dessa viner med medelhavskaraktär produceras i en av de regioner som är minst gynnade av marknadsföringen men samtidigt är det ett av de mest populära områdena för vinturismen i Frankrike.

Provence: Tillsammans med de tidigare nämda regionerna utgör Provence en av de äldsta och mest traditionella vinregionerna i Frankrike. Utmärkande för regionen är dess roséviner, men om vi vill ha ett rödvin, är det värt att vänta lite tills de unga vinerna från detta område har fått mogna lite och på så sätt slipat ner sina kantigheter.

Känner du till viner från alla de franska regionerna? Vilka är dina favoriter? Vi rekommenderar 2 som du måste testa:

 

 TAGS:Veuve Clicquot BrutVeuve Clicquot Brut

Veuve Clicquot Brut

 

 

 TAGS:Anne de Joyeuse Cabernet Sauvignon original 2010Anne de Joyeuse Cabernet Sauvignon original 2010

Anne de Joyeuse Cabernet Sauvignon original 2010

 

 

 TAGS:Brouilly Château de Saint Lager 2012Brouilly Château de Saint Lager 2012

Brouilly Château de Saint Lager 2012

 

 

Dricka vin under graviditeten

 TAGS:undefined

 

Det har skrivits många artiklar om att dricka vin (eller alkohol i allmänhet) under graviditeten. Det beror på att det är ett ämne som skapar debatt och många studier.

En del experter säger att det går bra att dricka måttligt med alkohol under graviditeten, medan andra tror att även ett enda glas kan vara farligt för bebisens hälsa. Det man kan vara säker på är att allt det som gravida äter och dricker under graviditeten går direkt ut i deras blod och förs genom moderkakan till fostret som bokstavligen bryter ner det. Om en gravid kvinna dricker ett glas vin, en öl eller en cocktail så får fostret i sig det samma.

Alkohol stör fostrets förmåga att få tillräckligt med syre och näring för en normal cellutveckling i hjärnan och andra kroppsorgan. En studie har visat att ett växande foster har mycket liten tolerans för alkohol och barn födda till mödrar som dricker under graviditeten kan få allvarliga problem.

Fetalt alkoholsyndrom (FAS) är en samling av psykiska och fysiska störningar som en del ofödda barn utvecklar när mamman dricker för mycket alkohol under graviditeten. En bebis som föds med FAS, eller till och med den mindre allvarliga formen FAE (Fetal Alcohol Effects), kan få allvarliga svårigheter, vilket kan kräva särskild omsorg hela livet. Det finns även forskning som visar att kvinnor som planerar att bli gravida bör sluta dricka innan de ens blivit gravida.

Frågan här handlar alltså om att avgöra hur mycket som är för mycket, och när konsumtionen av vin och andra alkoholhaltiga drycker blir en risk för det ofödda barnet.

Fram tills nu har man sagt att den enda säkra gränsen är ingen alkohol alls. Men i Storbritannien däremot säger hälsomyndigheterna att gravida kvinnor och de som hoppas bli gravida lugnt kan dricka upp till två glas vin i veckan utan att skada fostret.

Doktor Raja Mukherjee, expert på fostersjukdomar, som arbetar på läkarhögskolan på San Jorge Hospital i Tooting, London, vädjade till alla gravida kvinnor att helt sluta dricka alkohol, och sade att dryckesvanorna i Storbritannien var ett allvarligt problem: det finns en växande samling texter som tyder på att allt från fyllor till låga doser av alkohol kan orsaka skador.

Det brittiska Department of Health (”Hälsodepartamentet”), sa emellertid att forskningen som citeras av doktor Mukherjee hade studerats i mars förra året som en del av regeringens strategi för att minska alkoholskadorna, och att två glas vin per vecka anses vara en säker gräns.

De studier som analyserats kan förmodligen inte anses vara definitiva, och ännu mindre med sådana vaga slutsatser som dessa: forskningen måste fortsätta tills man kommer fram till ett definitivt svar eftersom gränsen för säker konsumtion inte är känd. Med tanke på att det finns en risk verkar det inte vettigt att dricka vin under graviditeten. Vad skulle du göra? Hur mycket tror du man kan dricka utan att det skadar fostret? Eller ännu hellre, tror du att man kan dricka utan att det påverkar fostret?

 

 TAGS:Blue Nun Low Alcohol 0,5%Blue Nun Low Alcohol 0,5%

Blue Nun Low Alcohol 0,5%

 

 

 TAGS:SandaraSandara

Sandara

 

Vinets yrken och hantverk

 TAGS:undefinedInom vinvärlden finns det många yrken och hantverk, som direkt och indirekt ägnar sig åt utveckling, produktion och försäljning av vin

 Ansvaret för det vin som vi har framför oss på vårt bord vilar inte bara på vintillverkaren och köpmannen som sålde flaskan till oss, utan bakom dem står det många människor som gör att denna magiska dryck når våra händer och förgyller våra liv.

 Låt oss upptäcka vilka dessa personer är. Vi är säkra på att efter att du lärt dig mer om dem kommer du att värdera vinet ännu högre.

  •  Agronom – Skulle kunna beskrivas som en vetenskaplig rådgivare till odlaren, och studerar vinstockarna, dess förbättringar och produktion.
  • Ampelograf – Vetenskapsman som specialicerat sig på att studera och identifiera vinstockar och dess olika klasser.
  • Ampelolog – Biolog med vetenskaplig inriktning som studerar vinstockarna utifrån dess odling, geografiska ursprung, och anpassning av stammarna till olika jordar och klimat, dess sjukdomar och hur de bör behandlas.
  • Vinodlare – Person som tar hand om vinstockarna från befruktning till skörd. Man skulle kunna säga att det är en av nyckelpersonerna i tillverkningen av vin.
  • Vinskördare – Person vars uppgift är att skörda druvorna och bestämma när det är dags för skörd , med tanke på druvornas mognad och sockermängd.
  • Vinproducent – Ännu en nyckelperson i vinproduktionen, enligt många den allra viktigaste. Den här personen är ansvarig för framställningen av vinet.
  • Tunnmakare – Den person som utnyttjar sin erfarenhet i det nobla hantverket att tillverka de tunnor eller vinskinn som används för att lagra vinet.
  • Önolog – Person som studerar vinet och dess tillverkning, ochsom är ansvarig för övervakning och rådgivning kring tillverkningen.
  • Vinprovare – Expert på att prova vin och yrkeskunnig som fastställer vilka viner som är bra, genom att framhäva deras goda och dåliga egenskaper och på så sätt ge oss en bättre ide om hur vinet är.
  • Sommelier – Stor vinkännare som hjälper oss att välja det perfekta vinet till varje tillfälle och som vägleder oss fram till den perfekta kombinationen.
  • Vingårdsägare – Person som äger en vingård och som framställer, lagrar och säljer vin. Vinets sista länk med konsumenten och / eller försäljaren.

 

 TAGS:Fairview Darling Chenin Blanc 2014Fairview Darling Chenin Blanc 2014

Fairview Darling Chenin Blanc 2014

 

 

 TAGS:Domaine Dard Et Ribo Crozes Hermitage Rouge 2012Domaine Dard Et Ribo Crozes Hermitage Rouge 2012

Domaine Dard Et Ribo Crozes Hermitage Rouge 2012

 

Blue Hawaiian, den blå drinken

 TAGS:undefinedBlue Hawaiian är en läcker cocktail som anses vara den blå versionen av den tropiska piña coladan. Dess blåa nyans gör den tilltalande och väcker nyfikenheten hos alla som har den nära. Dess huvudsakliga ingrediens är rom (ljus eller lagrad), och dess färg gör den spektakulär och annorlunda. Blue Hawaiian tillreds på två olika sätt, mixad eller skakad.

Blue Hawaiian

 Ingredienser:

  •  2 delar ananasjuice
  • 1 del rom
  • 1 del blå curacao
  • 1 del kokoskräm
  • Maraschino körsbär till garnering
  • Ananasskiva till garnering
  • Is 

Tillagning av mixad Blue Hawaiian

  1. Häll alla ingredienser i en mixer med tillräckligt med is och blanda till krämig och slät konsistens.
  2. Garnera med maraschino körsbär och ananasskiva.

Tillagning av skakad Blue Hawaiian

  1. Häll alla ingredienser i en shaker med is och skaka väl.
  2. Servera i ett kylt högt glas med is. Garnera med en skiva ananas och maraschino körsbär.

En del använder vodka istället för rom. Drinken uppfanns 1975 av Harry Yeee, en bartender från Hawaii som ville skapa en cocktail med den karaktäristiska blå Curacao-likörfärgen.

Många sammanknippar denna cocktail med filmen med samma namn med Elvis Presley, som lanserades 1961. Den är enkel att förbereda och billig. En del serverar den som bål när det är varmt, precis som med många andra tropiska drinkar.

Idag rekommenderar vi ett par romsorter så att du kan sätta igång att göra de bästa Blue Hawaiian.

 

 TAGS:Bols Curaçao BlueBols Curaçao Blue

Bols Curaçao Blue

 

 

 TAGS:Maraschino TunelMaraschino Tunel

Maraschino Tunel

 

Skillnaderna mellan brandy och konjak

konjak är två destillat, men förutom denna uppenbara gemensamma nämnare, finns det stora skillnader mellan de båda. Låt oss ta reda på lite mer om dessa traditionella drycker och deras obestridliga samhörighet och likheter.

Skillnader mellan brandy och konjak

  •  Brandy är en destillerad dryck gjord på vin. Konjak är en typ av brandy, som också görs på vin och destilleras, men endast på vin från vita druvor. Detta är den största skillnaden.
  • Brandyn är äldre än konjak , men dess ursprung är inte helt klart. Brandy blev populärt i Europa på trettonhundratalet, särskilt i Frankrike, Holland, England och Spanien. Konjak är av franskt ursprung och är uppkallad efter staden Cognac (konjak på spanska).
  • Framställningen av brandy och konjak har stora likheter, men det finns några små skillnader som är bra att känna till när man smakar varje dryck. Bland de stora skillnaderna i framställningen av brandy och konjak, ser vi att brandy lagras, vanligtvis i ett system av ”soleras” och ”criaderas”.
  • Det finns även en skillnad i vilka druvor som används, eftersom konjak uteslutande görs på vita druvor medan i tillverkningen av brandy används både röda och vita druvor.
  • Den skyddade ursprungsbeteckningen är en annan tydlig skillnad. Konjak är den brandy som framställs i den franska regionen Cognac. Konjaken som framställs i denna region uppfyller de regler för ursprungsbeteckning som BNIC (Bureau National Interprofessionel du Cognac) bestämt. Det betyder att trots att konjak är en brandy får den inte framställas utanför Frankrikes gränser, inte ens om man följer precis samma framställningsprocess. Detta skapar stor förvirring och kontroverser, eftersom många konjakstyper framställs utanför Frankrike och därför kallas för brandy, vilket inte är fel men orsakar debatter och förvirring.

 Den kanske största skillnaden mellan konjak och brandy ligger i smaken, fast man behöver inte vara en expert för att upptäcka ett flertal små skillnader i arom, smak och, givetvis, färg. Det vi dock kan vara överens om är att både brandy och konjak är två enastående drycker, med mycket historia och tradition.

Just därför föreslår vi i dag att du själv undersöker skillnaderna.

 

 TAGS:Armagnac Dupeyron Final Cask Rhum 50cl 1979Armagnac Dupeyron Final Cask Rhum 50cl 1979

Armagnac Dupeyron Final Cask Rhum 50cl 1979

 

 

 TAGS:Carlos IIICarlos III

Carlos III

 

Åldersgränser för att dricka alkohol i världen

 TAGS:undefined

Minimiåldern för att dricka alkoholhaltiga drycker är mycket varierande, den ligger mellan 16 år till totalförbud. Följ med på en tur runt om i världen och upptäck minimiåldern för att dricka alkohol i de viktigaste storkonsumenterna av alkohol i världen och några av deras motsatser..

  •  USA – Åldersgränsen är 21 år, men i det här landet finns det en inkonsekvens sedan länge, är man 18 år kan gå med i armén och slåss i ett krig, men man kan inte dricka alkohol.
  • Kanada – I detta amerikanska land beror åldersgränsen på i vilken delstat man bor i, i vissa är det över 18 år och i resten 19 år.
  • Brasilien – I cachaçans hemland är minimiåldern 18 år, men du kan rösta när du är 16 år.
  • Latinamerika – I länder som Argentina, Peru, Mexico, Chile, Venezuela, Colombia, Nicaragua, Dominikanska republiken, Uruguay, Ecuador, Panama, Kuba, Costa Rica, Honduras, Bolivia och Puerto Rico är minimiåldern 18 år. Men det finns ett undantag: i Paraguay är minimiåldern 21 år. I alla andra spansktalande länder är det 18 år.
  • Spanien – I landet med orujo och gott vin, måste man vänta till man är 18 för att få njuta av dem.
  • Italien – I stövelns land har man den lägsta åldern för att dricka alkoholhaltiga drycker, endast 16 år gammal behöver man vara.
  • Sverige, Finland och Norge – De unga nordborna måste vänta tills de är 20 års ålder för att söka värme med en bra vodka.
  • Frankrike och Portugal – Två länder med en lång tradition av vin och goda drycker, båda har en minimiålder på är 18 år, men om de dricker och är över 16 år är det inte ett brott.
  • Indien – Lagarna i detta gåtfulla land är också gåtfulla. Åldersgränsen ligger mellan 21-25 års ålder, beroende på provinsen där du befinner dig.
  • Autralia och Nya Zeeland – Här, liksom i de flesta länder i Oceanien, är minimiåldern 18 år.
  • Japan – För att få dricka en god sake, måste de unga japanerna vänta tills de är 20 år.
  • Östeuropa18-årigsgränsen råder i länder som Tyskland, Ryssland, Polen etc.
  • Saudiarabien, Pakistan och Iran – Här måste man att lämna landets gränser för att dricka alkohol eftersom det är förbjudet i alla åldrar.
  • Sierra Leone, Nigeria, Senegal – I länderna söder om Sahara existerar det inte några lagar som styr alkoholrestriktioner. I vissa av dessa länder förväntas man inte ens leva tills man är 30 år gammal och de lever i ständiga konflikter, i vilka minderåriga är med och slåss.

    ”Kom ihåg, drick alltid med måtta och ansvar, hur gammal du än ‘är”

    Om du har den lagliga åldern för att konsumera alkohol, kan du njuta av några av dessa drycker:

 

 TAGS:Castel Firmian Marzemino Trentino 2012Castel Firmian Marzemino Trentino 2012

Castel Firmian Marzemino Trentino 2012

 

 

 TAGS:Penfolds Koonunga Hill Shiraz / Cabernet 2012Penfolds Koonunga Hill Shiraz / Cabernet 2012

Penfolds Koonunga Hill Shiraz / Cabernet 2012