Man blir vackrare av att dricka vin

 TAGS:undefined

Ända sedan romartiden har man använt vin för att försköna huden. Tusentals skönhetsbehandlingar innehåller druvkärnor för att mjukgöra och öka syresättningen av huden. Så, förutom de goda egenskaper vin har för kroppen, så gör det oss också vackrare på utsidan.

Idén har spridit sig ända till vår egen tid, och nu på tjugohundratalet har flera studier visat att vin gör oss mer attraktiva och sexiga. Den senaste studien utfördes av forskare från Storbritannien, och visar ett samband mellan alkoholkonsumtion och ett attraktivt utseende. Och den visar att man blir sexigare av att dricka vin.

Preliminära slutsatser

Det verkar som att förklaringen ligger i att vin orsakar en utvidgning av blodkärlen, samma som orsakar rodnad när vi är sexuellt upphetsade. De första slutsatserna av studien konstaterar att förutom att man uppfattar andra som mer attraktiva efter att man har druckit lite vin, så uppfattas man själv som mer attraktiv av andra.

Andra slutsatser från studien är att en låg alkoholkonsumtion leder till ökad hudrodnad och att ansiktetdragen blir mer attraktiva, men det har inte bestämt kunnat bevisas. Men detta kan öka, i ett mycket mer sexuellt sammanhang, mellan två individer eller ett par. På så sätt kan man se att alkohol påverkar vårt sociala beteende.

Dessutom hävdas i studien att ansiktena på de personer som hade druckit en liten mängd alkohol klassades som mer attraktiva än ansiktena hos nyktra människor. Men detta gällde inte de personer som hade konsumerat en stor mängd alkohol.

 För att utföra denna studie tog man fotografier av ett antal personer, först medan de var nyktra och sedan direkt efter att de hade druckit alkohol för att avgöra vilken bild som var mest attraktiv för andra.

 TAGS:Botani Garnacha 2013Botani Garnacha 2013

Botani Garnacha 2013

 

 

 TAGS:Botani 2013Botani 2013

Botani 2013

 

Kommentera Man blir vackrare av att dricka vin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *