Julmiddagar I Europa

By kojsfredrik

 TAGS:undefinedSoppan, skaldjur, nougat och cava kommer att finnas i många spanska tabeller här julen, men vad brukar äta och dricka under julen middagar i övriga Europa? Låt oss göra en genomgång av några av dem. Notera om du vill införliva något nytt i er julmeny!

Julmiddagar i England

I anglosaxiska länderna och söta efterrätter, därför är vanliga vid jul puddingar av olika smaker med säsongens frukter, plus pepparkakor kan dekoreras med jul ritningar och bakverk i överflöd. Engelsmännen gillar att äta grillad kalkon tillsammans med sidorätter såsom potatis och olika fyllningar. Att dricka, vilket ofta ganska kallt, är det glöggen en tradition, som är en varmt vin med socker och andra kryddor.

Julmiddagar i Belgien

Kalkonen upprepas för matlagning julmiddag godis och gå igenom semester. Under den här middagen äter man oftast en dessert gjord av grädde, dessutom avnjuts särskild belgisk choklad av olika smaker. Champagne eller vin från Frankrike och Italien är drycker som föredras av belgarna.

Julmiddagar i Italien

Julbord i Italien är en blandning från kapun och kalkon till olika typer av fisk. Till dessert finns världskända rätter som: Panettone och Pandoro. Förutom de klassiska italienska vinerna att dricka, är också glögg och frukt vanliga inslag.

Julmiddagar i Sverige

I länderna i norra Europa avnjuter man också varma drycker, så svenskarna konsumerar julmust med malt och humle. Förutom goda fiskrätter, äter man vanligtvis inhemsk skinka till middag samt choklad och pepparkakor.

Julmiddagar i Tyskland

Det finns en rik blandning av rätter, man kan hitta allt från lamm till anka och fisk. Liksom i många andra länder, avnjuts allt vid en familjemiddag, där varje medlem får varierande rätter med frukt och godis. Och glögg, som i detta fall är en blandning av rött vin, citron, kanel, kryddnejlika eller andra kryddor och socker.På tyska julbord kan man även hitta champagne och mousserande vin.

 TAGS:Moët & Chandon Ice ImpérialMoët & Chandon Ice Impérial

Moët & Chandon Ice Impérial

 

 

 TAGS:Robert Barbichon Champagne Blanc de Noirs BrutRobert Barbichon Champagne Blanc de Noirs Brut

Robert Barbichon Champagne Blanc de Noirs Brut

 

 

Leave a comment