Hur många kalorier har ett glas vin?

 TAGS:undefined

På senare tid har man kunnat bevisa många av de positiva egenskaper som vin har för vår hälsa, med en lång lista som blir allt längre för varje dag och som gör att vinkonsumtion (alltid med måtta) sätts i samband med förebyggandet av otaliga fysiska problem och problem i samband med åldrandet.

 Vin ingår därför allt oftare i sunda dieter, tillsammans med andra livsmedel och drycker som anses hälsosamma, framför allt i dieter som hör ihop med den traditionella medelhavskosten.

 Men, när det gäller att räkna hur många kalorier vi får i oss per dag finns det en del oklarheter kring hur många kalorier vin egentligen innehåller. Det har nu kunnat fastställas..USA:s Jordbruksdepartement har kommit fram till att ett glas vin på ca 5 ounce (150 ml) innehåller 120-130 kalorier, eftersom de vanligaste bordsvinerna har en alkoholhalt på mellan 11 och 14 %.

 Faktum är att myndigheterna i USA uppmuntrar producenterna av alkoholhaltiga drycker i allmänhet, och vin i synnerhet, till att börja informera om näringsinnehållet på etiketterna, liknande dem som andra livsmedel har. Restaurangkedjorna kommer också inom kort att vara tvugna att ha den här typen av information på sina menyer, särskilt när det gäller kalorierinnehållet.

Varifrån kommer vinets kalorier?

Kalorierna i vinet kommer huvudsakligen från alkohol, som innehåller 7 kalorier per gram, så ju mer alkohol, desto fler kalorier. Även socker och kolhydrater ger i allmänhet kalorier (ca 4 g) och ett sött vin med hög alkoholhalt har många fler kalorier än andra viner som är torra och med låg alkoholhalt.

 

 TAGS:Totem Ibizkus Rosado 2013Totem Ibizkus Rosado 2013

Totem Ibizkus Rosado 2013

 

 

 

 TAGS:Minuty Prestige Rosé 2014Minuty Prestige Rosé 2014

Minuty Prestige Rosé 2014

 

Kommentera Hur många kalorier har ett glas vin?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *