Barolo

Giacomo Conterno Barolo Riserva Monfortino 2013

75cl Volume

RP100Parker

This product is not available in Sverige.
Take a look at the options we can offer you.

Teknisk arket

Typ Av Vin : Vin röd
Årgång: 2013 Andra årgångar
Beteckning:Barolo (Piemonte, Italien)
Källare: Giacomo Conterno
Volym : 75cl
Vindruvor : Nebbiolo (100%)
Allergener: Innehåller Sulfiter
Volym Av Alkohol : 14.5
Giacomo Conterno skapar den här Giacomo Conterno Barolo Riserva Monfortino 2013 (10.689,25kr), en röd vin från Barolo med en blandning baserad på nebbiolo av 2013 och visar ett alkoholinnehåll på 14.5%. vin röd fick 4 5 poäng av Drinks&Cos användare medan experter ger den följande poängen: robert parker betyg : 100.

Beskrivning av Giacomo Conterno Barolo Riserva Monfortino 2013

Giacomo Conterno Barolo Riserva Monfortino 2013 (Nebbiolo)

Producent: Giacomo Conterno

OD: Barolo

Vindruvor: Nebbiolo

se mer

Points

RP100Parker

Reviews of Giacomo Conterno Barolo Riserva Monfortino 2013

4

3 customer reviews
 • 5
  0
 • 4
  3
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
Your rating for Giacomo Conterno Barolo Riserva Monfortino 2013:Betyg Giacomo Conterno Barolo Riserva Monfortino 2013:

4 /5

Den "Monfortino" görs bara i de bästa årgångarna och ett urval av de bästa druvorna från vingården. Varma aromer av plommon, rosenblad och krydda med inslag av sandelträ. Lite tjära. Fyllig, tät central smak med härlig frukt och en fantastisk finish. Mycket, mycket polerade och fina tanniner. En stor Monfortino och här fortsätter vi inte väsen. Den Montfortino är Chateau Petrus från Piemonte. Mycket väl, glesa och med en nästan obegränsad livslängd. 2013 har fått 98-100 poäng från Parker och 99 poäng från James Suckling
Se mer
,

4 /5

Kungen av Barolo, som produceras i begränsade mängder endast i stora årgångarna.
Se mer
,

4 /5

Barolo Reserve MONFORTINO G. Conterno 2013
GIACOMO Conterno: Vikten
Utan tvekan den mest ansedda tillverkare i hela Piemonte, Italien, om inte beskrev Parker godset av Giacomo Conterno som en av de bastioner traditionellt Barolos. Medan Conterno viner har ofta varit djup under de senaste årgångarna gården har hittat en annan nivå av finess. . .

Firas av kritiker som Robert Parker och Antonio Galloni, sommaren Giacomo Conterno Ofta har vi fått perfekta poängen, speciellt för sin Barolo Riserva Monfortino. Konsistensen av beröm lovordade på denna sommar återspeglar hur smidigt denna tillverkare har passerat regerar från generation till generation, med varje inkarnation av domaine koppling nya idéer med expertis och visdom av deras förfäder för att skapa ett vin som aldrig stagnerar, medan vistas trogen värden av tradition och historia.

I sommar krediteras för att ha skapat vad vi nu förstår med traditionell Barolo, det vill säga ett vin som är djup, kraftfull och rik, strukturerad och kan långa perioder av åldrande.
GIACOMO Conterno: BAKGRUNDEN
Historien om denna sommar Började 1908 När Giovanni Conterno öppnade en liten anläggning som serverar vin i staden St Joseph. John köpte druvor från olika jordbrukare i regionen Barolo och gjorde att betjäna sina kunder. När hans son Giacomo återvänt från kriget 1915, brought han med sig några nya idéer och började experimentera med skapandet av vin som kan åldras under en längre tid, till skillnad från tidigt drickande, mjuka fruktiga viner.

Det var James som började experimentera med stil nu så nära förknippad med denna sommar, kraftfulla, rika Barolos med goda förutsättningar för åldrande. Giacomo blev också en banbrytande kraft i regionen för att producera, tappning och exporterar vin av hög kvalitet långt innan det blev vanligt i regionen Piemonte.

Fram till 1974 det vin som produceras vid denna egendom var alltid från inköpt druvor, men detta ändrades 1974 när Giovanni Conterno beslutat att köpa 40 tunnland Cascina Francia vingård, och sedan dess producerar gården viner från druvor sina egna. Under 2009 gården Köpt på Cerretta 7. 4 tunnland vingård planterade Nebbiolo och Barbera med Nebbiolo Langhe Nebbiolo klassas som.

James sedan anslöt sig verksamheten genom sina två söner, Giovanni och Aldo, men deras olika idéer om hur Barolo ska produceras innebar att Aldo avstyckade från hans familj att starta sin egen vingård, som representerar en modernare stil vinframställning.

Gården drivs nu av Giacomo barnbarn Robert, som fortsätter att driva denna sommar från klarhet till klarhet.

En VIN FÖRTRÄFFLIGHETS

Barolo Riserva Monfortino först flaska 1920, görs endast i undantags årgångar. Undantaget var 2002. När endast reserven producerades; Detta var resultatet av en extremt svår årgång med stora mängder regn och hagel, som denna innebar endast en liten mängd av druvorna skördades, men några Dessa druvor var av tillräckligt hög kvalitet för att producera reserven. Till skillnad från många av Riservas, där vinet väljs från de bästa fat, är valet för Monfortino gjordes vid skörd med de bästa druvorna från de bästa paket i Cascina Francia vingård, som sedan beretts och åldern separat.

Gården producerar också en uppskattad Barbera d'Alba.
Vintage 2013 Awards

Lobenberg: 100/100
Gallon: 99/100
Parker: 97-99 / 100
Suckling: 99/100
Se mer
,

Giacomo Conterno Barolo Riserva Monfortino G. Conterno 2013

Reviews of other vintages of Giacomo Conterno Barolo Riserva Monfortino 2013201020062005

4/5

Höglagrat vin med körsbärsfärg. Barolo luktar körsbär och lakrits.Smaken försvann snabbt.
Vi valde inte rätt mat men vinet var bra.
Vin och vänner går alltid mycket väl ihop.
Se mer
Adam Lundeberg

4/5

SMAKANMÄRKNINGAR AV Giacomo Conterno Barolo Riserva Monfortino 2006:
- Utseende: rubinrött, inslag av brunt,
- Näsa: Elegant bukett, raffinerade inslag av stuvade plommon, björnbär och en balsamic finish.
- Mun: smaker av vissnade ros, lakrits, tjära, snus och kryddor.

URSPRUNGSBETECKNING: Barolo.

DRUVOR: Nebbiolo.

ATT KOMBINERA MED VINET: rött kött, lamm och grytor.

ALKOHOLHALT: 14%
Se mer
Gösta Sjölund

4/5

Det verkade som att Giacomo Conterno Barolo Riserva Monfortino luktade röda frukter. Bitter i slutet.
Jag rekommenderar andra årgångar före 2005.
Se mer
Lo Weibull